{ Τελευταία νέα }

Γενς Στόλτενμπεργκ: Ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας-Τουρκίας στις εθνικές επετείους τους

O Γ.Γ του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε εποικοδομητική την στάση των δύο χωρών


Κατηγορίες: Διεθνή

Γενς Στόλτενμπεργκ: Ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας-Τουρκίας στις εθνικές επετείους τους

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε πως η Ελλάδα και η Τουρκία αποφάσισαν να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις κατά τις ημέρες των εθνικών τους επετείων (28ης Οκτωβρίου & 29ης Οκτωβρίου)

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα (23/10) πως η Ελλάδα και η Τουρκία αποφάσισαν να ακυρώσουν τις  στρατιωτικές ασκήσεις που είχαν προγραμματίσει κατά τις ημέρες των εθνικών τους επετείων (28ης Οκτωβρίου & 29ης Οκτωβρίου αντιστοίχως). Ο κ. Γενς Στόλτενμπεργκ μάλιστα επαίνεσε την Αθήνα και την Άγκυρα για αυτήν την πράξη χαρακτηρίζοντας εποικοδομητική την στάση τους.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε και στο θέμα των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο που συζητήθηκε κατά την χθεσινή αλλά και κατά την σημερινή τηλεδιάσκεψη  των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας, τονίζοντας ότι η ακύρωση των ασκήσεων που αποφάσισαν οι δύο χώρες, μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων και διευκολύνει την προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπιστούν τα υποκείμενα ζητήματα.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ ζήτησε από την Ελλάδα και από την Τουρκία να μην καταφεύγουν σε  εμπρηστικές δηλώσεις και ενέργειες ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε  το ρόλο του ΝΑΤΟ ως μία πλατφόρμα όπου οι συμμαχικές χώρες μπορούν  να καταφύγουν για να επιλύσουν τις διαφορές τους. Ωστόσο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ απέφυγε να πάρει θέση για τα υποκείμενα νομικά θέματα που έχουν προκύψει ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ