Site icon Cityportal.gr

Γερμανία: Βρήκε σάκο με 16.000 ευρώ, τα επέστρεψε και αρνήθηκε τη νόμιμη αμοιβή του από τον ιδιοκτήτη

Γερμανία: Βρήκε σάκο με 16.000 ευρώ, τα επέστρεψε και αρνήθηκε τη νόμιμη αμοιβή του από τον ιδιοκτήτη
Ένας 63χρονος Γερμανός,  ανήμερα τα Χριστούγεννα ξέχασε κάτω από ένα δέντρο τον σάκο του, γεμάτο με Χριστουγεννιάτικά δώρα και όχι μόνο….Μαζί με τα δώρα, είχε και 16000 ευρώ σε μετρητά. Για καλή του τύχη, τον σάκο βρήκε 51χρονος, ο οποίος και ενημέρωσε την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν πολύ γρήγορα τον ιδιοκτήτη και του παρέδωσαν τον σάκο με το πολύτιμο περιεχόμενό του.
Μάλιστα, ο άνδρας που βρήκε το σακίδιο αρνήθηκε να λάβει ακόμη και τη νόμιμη αμοιβή του, «επειδή ήταν Χριστούγεννα», όπως είπε. «Υπάρχουν πράγματι άνθρωποι που κάνουν καλές πράξεις τα Χριστούγεννα», έγραψε η αστυνομία του Κρέφελντ στη σελίδα της στο Facebook. Στη Γερμανία, όποιος επιστρέφει ένα χαμένο αντικείμενο δικαιούται να λάβει αμοιβή, με βάση την αξία του αντικειμένου. Ο 51χρονος αρνήθηκε να πάρει τα νόμιμα εύρετρα, που ανέρχονταν στο ποσό των 490 ευρώ.
Απαντώντας στην απορία των χρηστών του διαδικτύου, γιατί δηλαδή ο 63χρονος βγήκε για ψώνια έχοντας επάνω του ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, εκπρόσωπος της αστυνομίας εξήγησε ότι αν και είναι «ασυνήθιστο», εκείνος «αισθανόταν μεγαλύτερη ασφάλεια» να έχει τα χρήματά του στο σακίδιό του.
 
Exit mobile version