{ Τελευταία νέα }

Γερμανία: Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού από 2 Νοεμβρίου-Μέρκελ:Πρέπει να δράσουμε τώρα


Κατηγορίες: Διεθνή

Γερμανία: Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού από 2 Νοεμβρίου-Μέρκελ:Πρέπει να δράσουμε τώραΝέα μέτρα κατά του κορωνοϊού από 2 Νοεμβρίου στη Γερμανία

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων, των οποίων η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα σε εξέλιξη, συμφωνούν στην ανάγκη να επιβληθεί κάποιου είδους περιορισμός επαφών εντός Νοεμβρίου, ξεκινώντας μάλιστα από τις 2 Νοεμβρίου και όχι τις 4 του μήνα, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει, προκειμένου, όπως φέρεται να δήλωσε η κυρία Μέρκελ στην τοποθέτησή της, να «σπάσουμε το δεύτερο κύμα». «Πρέπει να δράσουμε τώρα!», τόνισε. Aπό τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος του μηνός τα εστιατόρια και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά. Κινηματογράφοι, θέατρα και κέντρα διασκέδασης σφραγίζονται.
Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα λιανικής, με περιορισμούς για αποφυγή του συνωστισμού. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 10 τ.μ.
Συστάσεις θα υπάρξουν επίσης για την αποφυγή επαφών μεταξύ διαφορετικών νοικοκυριών καθώς και άσκοπων ταξιδιών.
Στόχος αυτού του μερικού "lockdown" είναι να διασωθεί η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, οπότε αυξάνεται η οικονομική δραστηριότητα και οι κοινωνικές συνανατροφές.
 
Σύμφωνα με την BILD, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς σημείωσε  ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέμβει και πάλι προκειμένου να αναπληρώσει μέρος των εισοδημάτων που θα χαθούν, με το κόστος για την οικονομία να υπολογίζεται μεταξύ 7 - 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για έναν μήνα «lockdown».
Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει πάντως ότι το νέο σχέδιο ομοσπονδίας και κρατιδίων προβλέπει σε πρώτη φάση την παραμονή σχολείων και παιδικών σταθμών σε λειτουργία.
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ