Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης: Προετοιμάζουμε τους αυριανούς πολίτες του κόσμου

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης είναι ένας χώρος συνάντησης δύο πολιτισμών. Είναι το σημείο όπου η ελληνική πολυπραγμοσύνη συναντά τη γερμανική συστηματικότητα. Έτσι προετοιμάζουμε τους αυριανούς πολίτες του κόσμου για μια επιτυχημένη ζωή με αυτοπεποίθηση, σεβασμό στη διαφορετικότητα, δημιουργικότητα, υπευθυνότητα και ευρωπαϊκό πνεύμα.

Οι μαθητές μας αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, δραστηριοποιούνται σε κοινωνικά θέματα και απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας γερμανική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Στο τέλος της φοίτησής τους αποκτούν το Διεθνές Γερμανικό Απολυτήριο DIA, ισότιμο και αντίστοιχο του Ελληνικού Απολυτηρίου Λυκείου με δικαίωμα πρόσβασης στα ελληνικά πανεπιστήμια, κατόπιν συμμετοχής στις Πανελλαδικές. Με το DIA εισάγονται στα πανεπιστήμια της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σε όποια σχολή επιθυμούν, χωρίς εξετάσεις (μόνο με τον βαθμό του απολυτηρίου) και χωρίς δέσμευση προσανατολισμού ή κατεύθυνσης. Επίσης το DIA θεωρείται πολύ αξιόλογο προσόν για τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Γερμανική Σχολή

Είμαστε περήφανοι, όχι μόνο για την πιστοποίηση ως «εξαιρετικό γερμανικό σχολείο εξωτερικού» και για τα 130 χρόνια λειτουργίας μας, αλλά κυρίως για τα μοντέρνα προγράμματα σπουδών με ευρωπαϊκή προοπτική καθώς και τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.

Γερμανική Σχολή

Η παιδαγωγική εργασία στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από τον διάλογο και τη συνάντηση μεταξύ του γερμανικού και του ελληνικού πολιτισμού και των αντίστοιχων γλωσσών. Τα ευρωπαϊκά ιδεώδη με τις θεμελιώδεις αρχές τους, όπως είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η διασφάλιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, αποτελούν τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας στην καθημερινή μας εργασία. Η διδασκαλία και οι εξωδιδακτικές δραστηριότητες έχουν ως κύριο στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων, οι οποίες προετοιμάζουν με επιτυχία τους μαθητές μας για τις σπουδές και την επαγγελματική σταδιοδρομία.

Γερμανική Σχολή

Ιδιαίτερη βαρύτητα στο παιδαγωγικό μας έργο καταλαμβάνει η ουσιαστική εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και του γερμανικού πολιτισμού, από το νηπιαγωγείο μέχρι το απολυτήριο, τόσο στον τομέα της  διδασκαλίας όσο και σε διάφορες περιστάσεις της καθημερινής ζωής. Βασική, βέβαια, προϋπόθεση για έναν μελλοντικό πολίτη του κόσμου αποτελεί η καλλιέργεια της πολυγλωσσίας, και κυρίως η σωστή καλλιέργεια της μητρικής γλώσσας, της ελληνικής, αλλά και του ελληνικού πολιτισμού, ως σημαντικού συστατικού στοιχείου της καθημερινής ζωής.

Όλοι οι καθηγητές μας εμπνέονται από τα ιδανικά της δημιουργικότητας, ώστε να δίνεται χώρος για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ατομικών ικανοτήτων του καθενός, αλλά και του αμοιβαίου σεβασμού, ως βασικής αρχής της καθημερινής μας επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Αυτές είναι οι βασικές αρχές της δουλειάς μας. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε τους μαθητές μας -Έλληνες, Γερμανούς αλλά και άλλων εθνικοτήτων και πολιτισμών- να γίνουν αυριανοί πολίτες του κόσμου, με διαυγή νου, εναργές πνεύμα, ελεύθερη σκέψη και ανοιχτούς ορίζοντες.

Γερμανική Σχολή

Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης
9ο χλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης,
Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 475900
info@dst.gr
Facebook
Instagram
LinkedIn

 

Διαβάστε επίσης: Go Lab Academy: Διδασκαλία για όλους… εξ’ αποστάσεως