Γεύσεις Μνήμης: Διήμερο μικρασιάτικης κουζίνας

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω της πολύ έντονης χθεσινής βροχόπτωσης καθώς και της σημερινής πρόγνωσης για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πρόγραμμα του Σαββάτου (18/6) για την εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Γεύσεις Μνήμης» θα μεταφερθεί την Κυριακή (19/6) το μεσημέρι. Το απογευματινό πρόγραμμα της Κυριακής παραμένει ως έχει.

Το νέο πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

11:30 Έναρξη με μαγειρική από την Ελένη Ψυχούλη
13:00 – 14:30 Παρασκευή εδεσμάτων από τηνσεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
11:30 – 22:30 Μαγειρική παραδοσιακών εδεσμάτων από τους συλλόγους
19:45 Παρασκευή εδεσμάτων από τη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου
22:30 Παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική
______________________________________________________________________

Γεύσεις Μνήμης: Διήμερο μικρασιάτικης κουζίνας με τη συμμετοχή καταξιωμένων σεφ στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνουν διήμερο Μικρασιάτικης κουζίνας στις 18 και 19 Ιουνίου και ώρα 17:30 στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να παρουσιαστούν γεύσεις από την Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία αλλά και να αναδειχθούν οι γαστρονομικές επιρροές που δέχτηκε η ελλαδική από τη μικρασιατική κουζίνα, που συνέβαλε καταλυτικά στο γευστικό αισθητήριο του νεοέλληνα και εμπλούτισε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νέα έθιμα και συνταγές.
Στο διήμερο αυτό των δράσεων θα συμμετέχουν καταξιωμένοι σεφ, όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Μαρία Εκμεκτσίογλου και η Ελένη Ψυχούλη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δράσεις με τη συμμετοχή περίπου 35 Μικρασιατικών συλλόγων, που θα αναλάβουν να ταξιδέψουν τον κόσμο στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από γεύσεις και αρώματα της Μικρασιάτικης κουζίνας.
Όλα τα έσοδα της γευσιγνωσίας θα δοθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

«Στόχος των εκδηλώσεων είναι να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε περαιτέρω την ιστορική μνήμη και πολιτιστική κληρονομιά των Μικρασιατών. Προσκαλούμε όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, απόγονους εκείνων των Ελλήνων που διεύρυναν τον Ελληνισμό πριν 3.000 χρόνια στην αλησμόνητη γη της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Είναι εξαιρετικά ευτυχές το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε μια ιστορική αναδρομή, όπου οι συνταγές του χθες παντρεύονται με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και δημιουργούν ένα κράμα ασύγκριτων γεύσεων», ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού Στεφανία Τανιμανίδου.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως