«Γεύσου την οθόνη»: Κι όμως... γίνεται! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορείτε να φανταστείτε μία οθόνη από την οποία θα σας επιτρέπει να γευτείτε φαγητά; Ο Ιάπωνας καθηγητής του πανεπιστημίου Meiji, Homei Miyashita, όχι μόνο το φαντάστηκε, αλλά το έκανε και πραγματικότητα, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο της οθόνης.

Η οθόνη λειτουργεί ως εξής: δέκα δοχεία ψεκάζουν μία καθαρή ταινία (σαν φιλμ), η οποία εμφανίζεται στην επιφάνεια της οθόνης, ώστε να μπορεί κανείς να τη γλείψει. Ο καθηγητής που την εμπνεύστηκε και τη δημιούργησε φαντάζεται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί για την εκπαίδευση σεφ και σομελιέ από απόσταση.

Ο ίδιος επίσης υπολογίζει ότι στην περίπτωση που διοχετευθεί στο κοινό θα κοστίζει περίπου 875 δολάρια.

«Ο στόχος είναι να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να αποκτήσει μία εμπειρία, όπως είναι το φαγητό σε ένα εστιατόριο, από την άλλη γωνιά του κόσμου, ακόμη και μέσα από το ίδιο του το σπίτι», δήλωσε ο Homei Miyashita στο Reuters.

Μάλιστα, φέρεται να βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με διάφορους κατασκευαστές για άλλες εφαρμογές της τεχνολογίας ψεκασμού γεύσεων. Ο Ιάπωνας καθηγητής φαντάζεται έναν κόσμο στον οποίο θα μπορεί κανείς να κατεβάσει στο κινητό του «περιεχόμενο γεύσεων».

Επίσης, ο ίδιος θεωρεί ότι πρόκειται για πολύ σημαντική τεχνολογία ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, διότι οι χρήστες θα μπορούν να επανασυνδεθούν με τον κόσμο εκτός σπιτιού. Αντίθετα βέβαια, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η φύση ακριβώς της εφεύρεσης την καθιστά ανθυγιεινή και δεν είναι κατάλληλη για την περίοδο της πανδημίας.

Πηγή: moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως