{ Δικαστικά }

Γιάννης Λαγός: Μήνυση κατά της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Διεκδικεί 100.000 ευρώ αποζημίωση


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Γιάννης Λαγός: Μήνυση κατά της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Μήνυση κατέθεσε ο καταδικασθέντας χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός εναντίον της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ζητώντας αποζημίωση 100.000 ευρώ για προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας του.

Αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ διεκδικεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιάννης Λαγός με αγωγή του στρέφεται κατά της Πρόεδρου της Δημοκρατίας καθώς όπως αναφέρει «προσέβαλλε, μεταξύ άλλων, το τεκμήριο της αθωότητάς του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του και με την απαράδεκτη στάση της και τις ακόμα πιο απαράδεκτες δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο στο οποίο θα εκδικαστεί η έφεσή του».

Παράλληλα, επικαλείται και την προηγούμενη ιδιότητα της Προέδρου λέγοντας:  «...Προκαλεί, δε, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μια πρώην δικαστικός προέβη σε αυτές τις εξωφρενικές δηλώσεις αλλά και στον σχολιασμό δικαστικής απόφασης, πράγμα που είναι ανεπίτρεπτο και παράνομο».

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ