{ Τελευταία νέα }

Γιάννος Παπαντωνίου: «Πράσινο φως» για την αποφυλάκισή του αλλά αδυναμία καταβολής της εγγύησης που του επιβλήθηκε.


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Γιάννος Παπαντωνίου: «Πράσινο φως» για την αποφυλάκισή του αλλά αδυναμία καταβολής της εγγύησης που του επιβλήθηκε.«πράσινο φως» για την αποφυλάκισή του αλλά αδυναμία καταβολής της εγγύησης που του επιβλήθηκε.

Το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου με περιοριστικούς όρους άναψε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο  πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έχει αποφυλακιστεί επικαλούμενος αδυναμία καταβολής της εγγύησης των 150.000 ευρώ που του επιβλήθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι ο  Γιάννος Παπαντωνίου είχε  κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για ξέπλυμα  βρόμικου χρήματος, κατηγορία που «μίζα» 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων την οποία φέρεται να έλαβε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. 
Σε δήλωσή του ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει:
«Από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 έχει εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών (Πρόεδρος ο κ.Σεβαστίδης) κατόπιν σχετικής αιτήσεως του Γιάννου Παπαντωνίου, σύμφωνα με το οποίο γίνεται δεκτή η αίτησή του και αντικαθίσταται η προσωρινή του κράτηση με τους εξής περιοριστικούς όρους:
α) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
β) Εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του
γ) Καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ!!
 
Ο κύριος Γιάννος Παπαντωνίου παραμένει στις φυλακές, γιατί αδυνατεί να καταβάλει την εγγύηση. 
Στην περίοδο του δράματος τους κορωνοϊού, όπου στις φυλακές οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δυσχερείς, η Πολιτεία μελετά τη λήψη εκτάκτων μέτρων για την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των φυλακών, μετά από 17 μήνες κράτησης του κυρίου Παπαντωνίου ηλικίας 71 ετών, με δεσμευμένη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η επιβολή αυτής της εξωφρενικής εγγύησης συνιστά κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και συγχρόνως απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστικών αξιών.»
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ