Γιαννούλης στη Βουλή: “Το κλίμα και το περιβάλλον δεν είναι μόδα, είναι ανάγκη”

Γιαννούλης στη Βουλή: “Το κλίμα και το περιβάλλον δεν είναι μόδα, είναι ανάγκη”

Σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης τόνισε ότι “η μετατόπιση στην πολιτική δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό. Γίνεται κακή όταν πηγαίνει τον κόσμο πίσω. Μία πολιτική μετατόπιση όταν βοηθάει τον κόσμο, όταν συμβάλλει στο μέλλον, είναι βήμα προς τα εμπρός. Αυτά όμως που ακολουθείτε εσείς τους τελευταίους μήνες είναι βήματα οπισθοδρόμησης.”
 
Πρόσθεσε επίσης  πως “στις επόμενες γενιές, στα παιδιά μας, δε θα απαντήσουμε στη βάση της μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας. Θα απαντήσουμε στη βάση δεδομένων που δημιουργούνται για το μέλλον τους.
 
“Πριν λίγες μέρες ήσασταν στο Λιτόχωρο, στον Όλυμπο. Τα κομματικά στελέχη που σας υποδέχτηκαν μάλλον παρέλειψαν να σας πουν ότι η θερμοκρασία στις παρυφές του Ολύμπου έχει ανέβει περίπου 1 βαθμό Κελσίου”, υπογράμμισε απευθυνόμενος στον Υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, για να συνεχίσει “Να σας θυμίσω λοιπόν ότι το κλίμα και το περιβάλλον δεν είναι μόδα, είναι ανάγκη. Ούτε μπορεί να είναι διέξοδος διαφυγής για πολιτικά αδιέξοδα.” 
 
Για τη ρύθμιση σχετικά με το ΚΕΘΕΑ ο κ. Γιαννούλης δήλωσε ”Είναι ντροπιαστικό και εγκληματικό αυτό που έκανε ο κ. Κικίλιας, να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ. Έτσι απαντάτε σε μια άλλη πληγή της ανθρωπότητας που είναι τα ναρκωτικά και η υγεία των νέων ανθρώπων.”
 
Όπως υποστήριξε: “Δεν μπορεί να έχει την εμπιστοσύνη μας η κυβέρνηση που μίλησε για την καταστροφή της ΔΕΗ και τη διέψευσαν στη συνέχεια οι λογιστές. Που δέχεται καθ? υπόδειξη της “Ελληνικός Χρυσός” τις ΚΥΑ που χρειάζονται για τη λειτουργία της. Που προσέλαβε ως υφυπουργό τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda. Που δε σκέφτεται να προτείνει κάτι για τη δυσοσμία στον Εύοσμο και το Βόλο.”
 
Όσον αφορά τα προβλήματα της λίμνης Κορώνειας, τόνισε “Στείλατε το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος να συμμετάσχει σε μία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης για τη λίμνη Κορώνεια. Εκεί λοιπόν, για ένα νεκρό τοπίο πλέον, αποφάσισαν να κάνουν μία επιτροπή! Για μία λίμνη η οποία χρειαζόταν μία μπουλντόζα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αποφράξει τις διόδους που την τροφοδοτούν με νερό. Με αυτήν την περιβαλλοντική πολιτική θα ελέγχετε και τις συμβάσεις που συζητάμε σήμερα;”