Γιώργος Περρής «Το δέντρο μου έχει βαθιές ρίζες»

Ο Γιώργος Περρής σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο cityportal

Συνέντευξη: O Γιώργος Περρής μίλησε στο cityportal για τη συναυλία του στη Θεσσαλονίκη, για την αγάπη του για τη μουσική, αλλά και τη μεγάλη ανάγκη που έχει από παιδί να αγαπήσει και να αγαπηθεί μέσα από το τραγούδι

Ο Γιώργος Περρής πρόσφατα αποκάλυψε πως είναι gay. Για αυτή του τη δήλωση όπως μας εξομολογήθηκε, εισέπραξε ενθαρρυντικά μηνύματα στήριξης, καθώς και πολλά μηνύματα από νέα παιδιά που εμπνεύστηκαν από την κίνηση του. Βεβαίως, παρέλαβε και αμέτρητα υβριστικά και προσβλητικά σχόλια, αλλά όπως χαρακτηριστικά μας είπε: «…δεν με ακουμπάνε. Το δέντρο μου έχει βαθιές ρίζες».

Συνέντευξη: O Γιώργος Περρής στο cityportal

Γιώργος Περρής

 • Έλληνας πατέρας, Γαλλίδα μητέρα και αναφέρομαι στους γονείς σας. Τι στοιχεία πήρατε από τον καθένα; Ως Ελληνογάλλος τι έχετε να πείτε για αυτόν τον συνδυασμό δυο πολιτισμών, αντιλήψεων;

Γ. Περρής: Από παιδί έμαθα να επιλέγω τα στοιχεία που προτιμούσα από την κάθε μου χώρα. Βεβαίως, η Ελλάδα είναι πιο βαθειά ριζωμένη μέσα μου καθώς εδώ μεγάλωσα και εδώ ονειρεύτηκα. Φαινομενικά μπορεί αυτή η διπλή υπόσταση να δείχνει ότι δεν έχω ρίζες, ωστόσο για μένα είναι πλούτος. Είχα την ευκαιρία από μικρός να έχω το μυαλό μου ανοιχτό, να βλέπω και να αγγίζω διαφορετικούς κόσμους.

 • Κουβαλάτε ένα χωρισμό – οι γονείς σας είχαν ένα μάλλον άσχημο διαζύγιο όπως έχετε αποκαλύψει παλιότερα. Πόσο χρονών ήσασταν όταν συνέβη και ποιες ήταν οι συνέπειες πάνω σας;

Γ. Περρής: Ήμουν 5 ετών περίπου. Ήταν όντως ένα βίαιο διαζύγιο το οποίο όπως μπορείτε να αντιληφθείτε αφήνει πολλά τραύματα σε ένα παιδί. Οι συνέπειες του με ακολουθούν έως και σήμερα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι όρισε τη ζωή μου.

 • Τι πιστεύετε πως συνετέλεσε αποφασιστικά για τη διαμόρφωση σας και να φθάσετε στο σημείο που είστε σήμερα ένας πετυχημένος καλλιτέχνης που ξεφεύγει από τα στενά όρια κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Γ. Περρής: Η ατελείωτη αυτή ανάγκη που είχα από παιδί να αγαπήσω και να αγαπηθώ μέσα από το τραγούδι. Αυτή η ανάγκη με έκανε να δουλέψω σκληρότερα από όλους. Αυτή η θέληση με έκανε να μην τα παρατήσω ποτέ και να μην το βάλω κάτω. Πέρα από αυτό, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η τύχη, οι συγκυρίες και το φυσικό ταλέντο.

…είμαι πάρα πολύ ντροπαλός, σχεδόν φοβικός.

 • Αν κάποιος δεν σας ήξερε και σας γνώριζε, από κοντά θα έβλεπε έναν ευαίσθητο, συνεσταλμένο θα έλεγα νέο. Αντίθετα, αν σας δει στη σκηνή εκεί θα δει ένα λιοντάρι, τον βασιλιά του ζωικού βασιλείου που ίπταται σχεδόν υπερβατικά. Τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει;

Γ. Περρής: Κατά πάσα πιθανότητα ότι πάσχω από κάποια ψυχική διαταραχή χα χα! Είναι όπως το λέτε όμως, στην καθημερινότητα μου είμαι πάρα πολύ ντροπαλός, σχεδόν φοβικός. Μόλις ανεβαίνω στη σκηνή όμως, αισθάνομαι ότι εκεί πατάω γερά στα πόδια μου. Η σκηνή μου έδωσε την ελευθερία να είμαι αυτός που πραγματικά είμαι.

 • Όταν γράφετε ένα κομμάτι τι έχετε στο μυαλό σας; Κάποιο πρόσωπο, κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό, κάποιες αναμνήσεις; Με δυο λόγια ποιες είναι οι αφορμές να γράψετε;

Γ. Περρής: Η αλήθεια είναι πως γράφω σπάνια. Δεν είμαι “επαγγελματίας” δημιουργός, δεν έχω αυτή την πειθαρχία, όπως την έχω στο τραγούδι. Γράφω συνήθως όταν εμπνέομαι από την προσωπική μου ζωή ή από καταστάσεις που με έχουν κλονίσει ή συγκινήσει βαθειά.

Θα μπορούσα να είμαι μάγειρας και να είχα ένα μικρό ταβερνάκι.

 • Αν επαγγελματικά δεν ήσασταν εδώ που είστε τι άλλο πιστεύετε πως θα σας ταίριαζε, τι άλλο θα θέλατε να κάνετε;

Γ. Περρής: Κατά πάσα πιθανότητα πάλι θα έκανα κάτι γύρω από τη μουσική, ίσως να ήμουν παραγωγός. Θα μπορούσα επίσης κάλλιστα να είμαι μάγειρας και να είχα ένα μικρό ταβερνάκι.

 • Σε τι πιστεύετε, τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη να προχωράτε μπροστά και μάλιστα κάποιες φορές κόντρα στο ρεύμα;

Γ. Περρής: Όλη μου τη ζωή άκουγα το ένστικτό μου. Πολλές δεν ήξερα πού ήθελα να πάω, ήξερα όμως που δεν ήθελα να πάω. Γι’αυτό και ποτέ δεν ακολούθησα τις μόδες. Έχτισα όλη μου την πορεία παράλληλα με τις μόδες. Έχοντας βεβαίως συναίσθηση του τι γίνεται στην εποχή μου, αλλά χωρίς να αισθάνομαι ότι πρέπει να ακολουθήσω το ρεύμα. Αυτό νομίζω είναι ανεξήγητο. Είναι μία μικρή φωνή η οποία σου μιλάει πολύ σιγά μέσα σου και πρέπει να κάνεις πολλή ησυχία για να την ακούσεις και να την ακολουθήσεις.

Μίλησα για την προσωπική μου ζωή, όπως δικαιούται ο οποιοσδήποτε άνθρωπος να μιλήσει

Γ. Περρής: Μίλησα για την προσωπική μου ζωή, όπως δικαιούται ο οποιοσδήποτε άνθρωπος να μιλήσει, εάν και εφόσον το θέλει. Εισέπραξα κυρίως τεράστια αγάπη, μηνύματα στήριξης, καθώς και πολλά μηνύματα από νέα παιδιά που εμπνεύστηκαν από αυτή μου την κίνηση. Βεβαίως, έλαβα και αμέτρητα υβριστικά και προσβλητικά σχόλια, αλλά δεν με ακουμπάνε. Το δέντρο μου έχει βαθιές ρίζες.

Γιώργος Περρής

Πολιτική τοποθέτηση του ανθρώπου δεν είναι μόνο το τι κόμμα ψηφίζει, αλλά κυρίως την ευθύνη που παίρνει στη ζωή και απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

 • Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, οι ήδη περιθωριοποιημένοι άνθρωποι λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων πληρώνουν μεγάλο κόστος για να είναι ο εαυτός τους. Η μοναδική σανίδα σωτηρίας μοιάζει να είναι να μπούνε μπροστά επώνυμα άτομα όπως εσείς. Εσείς είστε έτοιμος να πληρώσετε το κόστος της ειλικρίνειας σας;

Γ. Περρής: Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο κόστος πραγματικό. Όπως έχω ξαναπεί, για μένα είναι ζήτημα πολιτικής θέσης. Πολιτική τοποθέτηση του ανθρώπου δεν είναι μόνο το τι κόμμα ψηφίζει, αλλά κυρίως την ευθύνη που παίρνει στη ζωή και απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Ζούμε σε μία εποχή που παγκοσμίως το αίτημα των ανθρώπων της γενιάς μου είναι να έρθει η ψυχική υγεία στην καθημερινότητα μας, ώστε να μπορούν όλοι να ζουν στο φως. Οφείλουμε όχι να αποδεχτούμε τις μειονότητες – από οποιονδήποτε τομέα – αλλά να τις ορίσουμε ως απόλυτα ισάξιες με οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο του κοινωνικού συνόλου.

Γ. Περρής: Θα σας παρουσιάσουμε κομμάτια από τον ολοκαίνουργιο μου αγγλόφωνο δίσκο με τίτλο “No Armor” που κυκλοφόρησε διεθνώς πριν από μερικές μέρες καθώς και το “Όλα και Πολύ”, το νέο μου ελληνικό τραγούδι σε στίχους Λήδας Ρουμάνη και μουσική Χρυσόστομου Καραντωνίου. Φυσικά, δεν θα λείψουν αγαπημένα τραγούδια από τον δίσκο που ηχογραφήσαμε με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Λίνα Νικολακοπούλου, καθώς και διασκευές σε κομμάτια άλλων που αγαπώ και ήθελα πολύ να τραγουδήσω.

 • Τι άλλο θα πρέπει να αναμένουμε από σας, ποιες είναι οι επόμενες συνεργασίες

Γ. Περρής: Προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας είναι η καλοκαιρινή μας κοινή περιοδεία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, μία τραγουδίστρια που αγαπώ και θαυμάζω εδώ και πολλά χρόνια. Ανυπομονώ για αυτή μας τη σύμπραξη!

Αν ο καθένας μας βάλει το λιθαράκι του ξεκινώντας από το σπίτι του, τότε θα πάμε όλοι μπροστά!

 • Πώς βλέπετε τον εαυτό σας μετά από 10 χρόνια – που θέλετε να ζήσετε, ποιο όνειρο επιθυμείτε περισσότερο να πραγματοποιήσετε;

Γ. Περρής: Θα ήθελα να με δω με οικογένεια, με παιδιά, με αγαπημένους φίλους και με πολύ μουσική. Θα ήθελα να αφήσω τραγούδια στον κόσμο που θα γίνουν σύντροφοι στη ζωή, ακριβώς όπως κάποια τραγούδια άλλαξαν και τη δική μου ζωή. Θα ήθελα να συνεχίσω να γυρνάω τον κόσμο τραγουδώντας. Α! Και να είμαι λίγο πιο επιεικής με τον εαυτό μου.

 • Σας ευχαριστώ όχι μόνο για την καλή σας διάθεση να απαντήσετε στις ερωτήσεις αλλά κυρίως γιατί έχουμε ανάγκη από καλλιτέχνες σαν εσάς που να τραβάνε μπροστά, να μην υπολογίζουν μόνο τι θέλει ο κόσμος, αλλά να εμπνέουν με το έργο τους αλλά και τη στάση τους.

Γ. Περρής: Σας ευχαριστώ πολύ, πραγματικά με τιμάτε! Αν ο καθένας μας βάλει το λιθαράκι του ξεκινώντας από το σπίτι του, τότε θα πάμε όλοι μπροστά!

O Γιώργος Περρής στο Radio City

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως