Γιώργος Στάμκος | «ΤΕΣΛΑ VS ΕΝΤΙΣΟΝ, η σύγκρουση που άλλαξε τον κόσμο»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του Γιώργου Στάμκου με τίτλο «ΤΕΣΛΑ VS ΕΝΤΙΣΟΝ, η σύγκρουση που άλλαξε τον κόσμο»| Εκδόσεις “The Law Of Success Publishing”


 

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις “The Law Of Success Publishing” διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Στάμκου με τίτλο «ΤΕΣΛΑ VS ΕΝΤΙΣΟΝ, η σύγκρουση που άλλαξε τον κόσμο».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ανδρέας Γιαννακουδάκης, χημικός – μαθηματικός, Αντιπρύτανης τμήματος Χημείας ΑΠΘ
Δημήτρης Μητσόπουλος, εκδότης
Μαρία Σαμολαδά, δημοσιογράφος και
Γιώργος Στάμκος, συγγραφέας

Λίγα λόγια για τη συλλογή

Ο συγγραφέας Γιώργος Στάμκος θα μας παρουσιάσει την αρχετυπική σύγκρουση δύο τεχνολογικών ρευμάτων αλλά και δύο κοσμοθεωριών, που άλλαξε τον κόσμο μας. Γραμμένο με μυθιστορηματικό τρόπο, το βιβλίο σας ταξιδεύει στην βικτωριανή εποχή και στη Νέα Υόρκη. Μέσα από τις σελίδες του, θα μυηθείτε στα μυστικά του τρόπου σκέψης του Έντισον και του Τέσλα. Δύο διαφορετικοί τύποι ανθρώπου, δύο μεγαλοφυΐες με διαφορετικό όμως χαρακτήρα, τρόπο σκέψης και αντίληψης, συγκρούονται αμείλικτα. Με έπαθλο; Το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γιώργος Στάμκος

Ο συγγραφέας (γεν. 10.02.1969) αρνείται τη φήμη ότι μια ηλεκτρική εκκένωση υψηλής τάσης τον έπληξε κατά λάθος όταν ήταν μικρός και τον ώθησε έτσι να ασχοληθεί με το μυστήριο του ηλεκτρισμού και τον θαυμαστό κόσμο του Νίκολα Τέσλα. […] Έχει συγγράψει 18 διαφορετικά βιβλία, συμμετείχε με κείμενα του σε 17 συλλογικά έργα, επιμελήθηκε αρκετά βιβλία, δημοσίευσε σε περίπου τριάντα ελληνικά και ξένα περιοδικά πάνω από 2.000 εξειδικευμένα άρθρα, εμπνεύστηκε και εξέδωσε ειδικά περιοδικά, δημιούργησε ένα πρωτοποριακό και αντισυμβατικό περιοδικό με τον τίτλο ΖΕΝΙΘ (2004-2010) και υπήρξε συνδημιουργός των εκδόσεων Άγνωστο (2004-2014). Επίσης, συνέγραψε δεκάδες κείμενα, έρευνες και σενάρια για αντίστοιχα επεισόδια της σειράς Balkan Express της ΕΡΤ-3. Ανάμεσα στα οποία και ένα επεισόδιο για τον Νίκολα Τέσλα, στο οποίο συμμετείχε και ως ομιλητής. […]Επιμένει να ζει και να δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει συχνά στη βαλκανική ενδοχώρα, μελετά δεκάδες ενδιαφέρουσες θεματολογίες, γράφει γι’ αυτές, αλλά το φαινόμενο Τέσλα συνεχίζει να του είναι μία από τις αγαπημένες του εμμονές…

“Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που μπορούν να το σχεδιάζουν, να το ανακαλύπτουν και ακόμη περισσότερο σε αυτούς που μπορούν να το ονειρεύονται. Οι ονειροπόλοι αποτελούσαν ανέκαθεν τους εξελικτικούς επιταχυντές του ανθρώπινου πολιτισμού. “
Γιώργος Στάμκος