{ Εκδηλώσεις }

Γιορτή Μανιταριού στο Λιβάδι


Κατηγορίες: Γιορτές

Γιορτή Μανιταριού στο Λιβάδι
Δωρεάν

Χώρος: Λιβάδι Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Πλατεία Λιβάδι, 57006
Λιβάδι
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Λιβάδι Θεσσαλονίκης
Τιμή: από 0.00

Πότε: 10/11/2019
Ώρα έναρξης: 10:00

Γιορτή Μανιταριού στο Λιβάδι (ή Λειβάδι), έκθεση, αναγνώριση μανιταριών, ξενάγηση, εδέσματα με μανιτάρια και διασκέδαση στη πλατεία «Τα Πλατάνια»

Το φυσικό περιβάλλον του Λιβαδίου είναι πλούσιο σε φυσικά προϊόντα τα οποία χρήσιμα για τη διατροφή των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων. Εκτός από τα κάστανα, το φλαμούρι, τη ρίγανη, το τσάι κ.ά., τα οποία είναι αυτοφυή προϊόντα και εκτείνονται σε μεγάλες εκτάσεις, υπάρχουν και πολλές ποικιλίες βρώσιμων μανιταριών μέχρι και τρούφες.
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών έχει καθιερώσει ως θεσμό πλέον τη Γιορτή του Μανιταριού, η οποία γίνεται κάθε χρόνο στο Λειβάδι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη. Η γιορτή διοργανώνεται από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λιεβαδιωτών, την Κοινότητα Λιβαδίου, τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης και την Πολιτική Προστασία Θέρμης. Η προσέλευση των επισκεπτών χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται ραγδαία. Φέτος η γιορτή θα γίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις ώρες 10:00 -16:00 και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και όμορφες δράσεις.
 
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τον ιστορικό οικισμό του Λειβαδίου, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τις ομορφιές της φύσης, τα είδη των μανιταριών που ευδοκιμούν στις δασωμένες εκτάσεις, να μάθουν να διακρίνουν τα βρώσιμα και τα μη βρώσιμα μανιτάρια, να γευτούν ποικίλα εδέσματα που περιέχουν μανιτάρια και να διασκεδάσουν με χορούς και τραγούδια.
Σας περιμένουμε …..
 
Διοργανωτές :
Δήμος Θέρμης – Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ | Μανιταρόφιλοι Θεσσαλονίκης
Κοινότητα Λειβαδίου | Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης|
Πολιτική Προστασία Θέρμης
Χορηγοί: Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης

Πρόγραμμα γιορτή Μανιταριού στο Λιβάδι (ή Λειβάδι)

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019
10:00 : Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίου: Ομιλία με θέμα: Τα μανιτάρια του Νομού Θεσσαλονίκης. Εισηγητής: Δημήτρης Βολοβότσης.
11:00 : Εξόρμηση στο περιαστικό δάσος του Λειβαδίου προς αναζήτηση μανιταριών και τρούφας.
13:00 : Πλατεία «Τα Πλατάνια». Έκθεση και αναγνώριση μανιταριών.
14:00 : Ξενάγηση στον ιστορικό οικισμό. Ξεναγός Δημήτρης Γουδήρας.
15:00 : Προσφορά μανιταροεδεσμάτων και διασκέδαση στην κεντρικη πλατεία .

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ