Γιορτής ΠολυΓλωσσίας - Ανοιχτοί Δρόμοι 2023

Στο πλαίσιο της Γιορτής ΠολυΓλωσσίας – Ανοιχτοί Δρόμοι 2023, η εκδήλωση ‘’Κουζίνα του Κόσμου-Μωσαϊκό Γεύσεων’’, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού “Ουράνιο Τόξο”, Οδός 1ης Μάη, πολύ κοντά στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη, όπου θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο Καφέ ΠολυΓΛΩΣΣΙΑΣ.

Η ‘’Kουζίνα του Κόσμου-Μωσαϊκό Γεύσεων’’ έχει σκοπό να αναδείξει τη διεθνικότητα, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά κάθε περιοχής, καθώς και την διάδοση της ταυτότητας και κουλτούρας κάθε λαού μέσω της γαστρονομίας.


Με την παρουσίαση ενός πιάτου, από κάθε περιοχή θα δοθεί το έναυσμα να ενωθούν οι λαοί και να μοιραστούν νοοτροπίες, έθιμα και γεύσεις, που θα ταξιδέψουν τους παρευρισκόμενους.

Στο Καφέ Πολυγλωσσίας, το οποίο αποτελεί μία προσέγγιση άτυπης συνεκπαίδευσης σε θέματα γλωσσικού πλουραλισμού και διαπολιτισμικής επικοινωνίας, θα αναδειχτούν οι διαφορετικές φωνές και οι γλωσσικές διαδρομές της πόλης. Θα δοθεί ευκαιρία αλληλεπίδρασης με τους ήχους και τις λέξεις. Επιπλέον, μέσα από το Καφέ θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για εποικοδομητικό διάλογο και για διαμοιρασμό σκέψεων και εμπειριών.

Κάθε ενεργός πολίτης που επιθυμεί να συμμετέχει, θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις δράσεις κάθε φορέα, καθώς και τις γευστικές συνήθειες που έχουν οι αλλόγλωσσες κοινότητες της πόλης.

Με την κοινή αντίληψη λοιπόν, ότι η πολυγλωσσία αποτελεί το κατάλληλο εργαλείο για να «σπάσουν» προκαταλήψεις και στερεότυπα και με το σύνθημα «Εκπαιδευόμαστε, Διευρύνουμε και Διευρυνόμαστε» σας περιμένουμε με χαρά όλους!

Επισημαίνεται, ότι η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικά σχήματα, μουσικούς και καλλιτέχνες της πόλης.

Παρακαλούνται οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Δήμου Παύλου Μελά να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στο email kentrokoinot@pavlosmelas.gr , καθώς και στα τηλέφωνα 23100-20177 (Αναστασία Κουκίδου, Ράπου Ειρήνη) και 6942994654 (Επιστημονικά Υπεύθυνη : Dr Αργυρώ Μουμτζίδου).

Όποιος επιθυμεί μπορεί να ενισχύσει τη δράση των κοινωνικών δομών «Η Κουζίνα της Καρδιάς μας» και του «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Παύλου Μελά, προσφέροντας κυρίως βασικά είδη, λάδια, ζυμαρικά, όσπρια, φρέσκα λαχανικά, κατεψυγμένα λαχανικά, αλάτι, γαλακτοκομικά, γλυκίσματα και άλλα τρόφιμα σε συσκευασίες μακράς διάρκειας, και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Φωτογραφία εξωφύλλου από το depositphotos.com

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως