Γιούνκερ: Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα λόγω φόβου

Γιούνκερ: Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα λόγω φόβου

Η συμφωνία με την Ελλάδα κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης ήλθε “λόγω φόβου” και όχι “λόγω σοφίας” τονίζει ο πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir. “Είναι ο φόβος που επέτρεψε τη συμφωνία. Μετά το φόβο έρχεται η ανακούφιση”, τονίζει ο Γιούνκερ επισημαίνοντας ταυτόχρονα οτι η Ελλάδα “έχει άδικο να αισθάνεται ταπεινωμένη” και τούτο διότι η Επιτροπή έκανε τα πάντα “για να στρογγυλέψει τις γωνίες”.
 
Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Επιτροπής δηλώνει ανήσυχος για το μέλλον γενικότερα, όχι συγκεκριμένα για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη, διότι διαπιστώνει, όπως στην περίπτωση του μεταναστευτικού, μια πραγματική ρήξη των δεσμών αλληλεγγύης.

Αναφέρεται στους “παλιούς δαίμονες” της γηραιάς ηπείρου, τις εθνικιστικές έχθρες, που είναι πάντα ζωντανές. Αναφέρει ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι δεν αγαπούν την Ευρώπη, ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, που γεννήθηκε από τη θέληση των λαών, έχει καταστεί ένα ελιτίστικο σχέδιο, πράγμα που, όπως αναφέρει, εξηγεί το χάσμα ανάμεσα στην κοινή γνώμη των κρατών-μελών και τη δράση των ευρωπαϊκών οργάνων.
πηγη news.gr/

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως