Γκιντίκι - Banda Entopica | Θέατρο Κήπου

Θεσσαλονίκη Καλοκαίρι 2023: Το Διήμερο ΑΝΤΑΡΑ Φεστιβάλ (Γκιντίκι – Banda Entopica, Χειμερινοί Κολυμβητές, Μπάντα Φλώρινας Αδελφών Βαλκάνη) συμπεριλαμβάνεται στο 4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023 του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρώτη μέρα Τετάρτη 14 Ιουνίου θα απολαύσουμε τους Γκιντίκι – Banda Entopica.

Γκιντίκι – Banda Entopica

Η αυλαία ανοίγει με δύο μουσικά σχήματα «γέννημα – θρέμμα» της Θεσσαλονίκης που πλέον η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας.

Οι Γκιντίκι είναι ένα πειραματικό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτερο καθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, γίνεται μια πιο σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού ήχου. Θα φορτώσουν στις αποσκευές τους τον πρώτο τους δίσκο «Ahoy», θα μπουν στο αεροπλάνο επιστρέφοντας από την ευρωπαϊκή τους περιοδεία για να προσγειωθούν απευθείας στη Θεσσαλονίκη και να απογειωθούμε όλοι μαζί!


4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023 του Δήμου Θεσσαλονίκης | Όλο το πρόγραμμα


Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση.

► Info

Γκιντίκι – Banda Entopica
14 Ιουνίου 2023
Θέατρο Κήπου
Ώρα προσέλευσης 19:30
Ώρα έναρξης 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

— Μονοήμερο προπώληση: 10€
— Μονοήμερο ταμείο: 13€
— Διημέρου: 18€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Viva.gr (πανελλαδικά)
— Café Ηλιοτρόπιο (Θεσσαλονίκη)
— Bakaleria Entopica (Θεσσαλονίκη)
— Διώροφον (Θεσσαλονίκη)

*Αυστηρά περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων, συστήνεται η έγκαιρη προσέλευση.


  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να αποφύγετε τυχόν ταλαιπωρία σε περίπτωση που υπάρχει κάποια έκτακτη αλλαγή στο πρόγραμμα, ώρα έναρξης, soldout,  ακύρωση κλπ


  • ΟΛΑ όσα γίνονται στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως