Stratis

Γλυκισματοποιείο «Stratis»: Η παράδοση στη σύγχρονη εκδοχή της

Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάποια από τα καλύτερα γλυκά του κέντρου της Θεσσαλονίκης τώρα που έρχονται οι μέρες των γιορτών, σου προτείνουμε να περάσεις από το γλυκισματοποιείο «Stratis», στην Αντιγονιδών.

Εδώ η παράδοση συναντά τις μοντέρνες τάσεις της ζαχαροπλαστικής και στον υπέροχο αυτό χώρο, έχουν βαλθεί να κάνουν τις μέρες μας πιο όμορφες και γλυκές.

Stratis

Το κατάστημα συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας Αλτίνογλου από το 1969 μέχρι σήμερα, με τη δεύτερη γενιά ζαχαροπλαστών να έχει παραλάβει τα ηνία, παραμένοντας όμως σταθερή στις παραδοσιακές αξίες, που παρουσιάζει με σύγχρονη ματιά.

Stratis

Οι σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής «δένουν» με την «παραδοσιακή» αύρα του «Stratis». Παιχνιδιάρικες τούρτες 3D, που φτιάχνονται με επιδεξιότητα και μεράκι στο εργαστήριο, τούρτες ενηλίκων ευφάνταστες, red velvet και carrot cake, αλλά και προφιτερόλ και μιλφέιγ, που φτιάχνονται επί τόπου, μπροστά στον πελάτη, σε ατομική και οικογενειακή συσκευασία.

StratisStratis

Πρωταγωνιστούν τα τρίγωνα Πανοράματος, ιδανικά για δώρο τώρα τις γιορτές, που με τη βελούδινη κι αρωματική με κρόκο Κοζάνης κρέμα τους και το τραγανό, βουτυρωμένο φύλλο Βηρυτού, γεμίζονται μπροστά στα μάτια σας την ώρα που τα παραγγέλνετε και σας προσφέρουν μοναδικά γαστρονομικά ταξίδια.

Stratis

Τα γλυκά των εορτών

Στις πολλές προτάσεις του «Stratis» για τις μέρες των γιορτών, θα βρεις ένα καινούριο προϊόν, τα μελομακάρονα με σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα υγείας και λευκή σοκολάτα, αλλά και την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, φτιαγμένη από τους «τεχνίτες» του εργαστηρίου του.

Το πάνελ των γιορτινών προτάσεων συμπληρώνουν οι μυρωδάτοι κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο κι ολόκληρο καβουρδισμένο αμύγδαλο, που θα σας εκπλήξουν με τη νοστιμιά τους.

StratisStratisStratis

Παράδοση στη μπουγάτσα

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 όταν στο πρωινό των Θεσσαλονικέων κυριαρχούσε η μπουγάτσα, ο «Στρατής» στην Αγίας Σοφίας 40, αποτελούσε ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης. Εκεί μπορούσε να απολαύσει κανείς, από νωρίς το ξημέρωμα μέχρι και αργά το μεσημέρι, την κλασσική μπουγάτσα με κρέμα, με τυρί, αλλά και με κιμά, με σπανάκι ακόμα και σκέτη – σκέτο φύλλο- που συνοδευόταν συνήθως από χονδρή κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα. Από τότε μέχρι σήμερα, άλλαξαν πολλά.

Αυτό που δεν άλλαξε είναι η εμμονή στην ποιότητα, το μεράκι και η πίστη στην παραδοσιακή τέχνη ανοίγματος του φύλλου της μπουγάτσας, που με το τραγανό της φύλλο και παρασκευασμένη βάσει της πατροπαράδοτης συνταγής και ποιότητας, είναι ιδανική για πρωινό όλο το χρόνο.

Πλέον, εκτός από τη μπουγάτσα, στο σύγχρονο πλέον γλυκισματοποιείο «Stratis» στην Αντιγονιδών 12, μπορείτε να βρείτε και παραδοσιακές πίτες με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο.

Stratis

Στο «Stratis», μπορείς ακόμη να δοκιμάσεις το γλυκό με τον καφέ σου, όπως στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από πάστες, σιροπιαστά, καζάν ντιπί κι άλλα πολίτικα γλυκά, τούρτες για να πάρεις στο σπίτι, βουτήματα, χειροποίητους λουκουμάδες και φυσικά τη μπουγάτσα με κρέμα και τυρί  και τις άλλες χειροποίητες πίτες του. Ένας χώρος που μας φέρνει σε επαφή με την παράδοση, στη σύγχρονη εκδοχή της.

Μη φύγεις χωρίς να ρίξεις μια ματιά στη μεγάλη ποικιλία από βουτήματα, πάντα φρέσκα και με τα καλύτερα υλικά, αφού το «Stratis» επιλέγει εκλεκτές πρώτες ύλες, για να δημιουργήσει τα ποιοτικότερα και γευστικότερα γλυκίσματα. Δεν είναι τυχαίο, το ότι έχει κερδίσει τον κόσμο της πόλης, που το επιλέγει σταθερά.

Stratis

Tip: Το «Stratis» στέλνει τα προϊόντα του και με delivery στην πόρτα σου, μέσω του e-food κι της Wolt.

Stratis

Διεύθυνση: Αντιγονιδών 12
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 548708
Facebook
Instagram
Ωράριο: Δευτέρα έως Κυριακή: 07.00 – 24.00

 

Διαβάστε επίσης: Στον Γούσιο για πρωινό και γλυκές αμαρτίες

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε