26.7 C
Thessaloniki
24.8 C
Athens

Γλυκό της Τυρινής. Γαλατόπιτα με ανθότυρο

Την εβδομάδα αυτή έχουν την τιμητική τους οι τυρόπιτες, οι μακαρονόπιτες, οι τραχανόπιτες με τυριά, τα ζυμαρικά χωρίς κρέας και ό,τι άλλο φέρνει το τυρί, το γάλα και τα αυγά στο προσκήνιο. Γλυκά της Τυρινής θεωρούνται οι γαλατόπιτες. 
Υλικά: 2 φύλλα σφολιάτας, 8 φλιτζάνια γάλα φρέσκο, 350 γρ. ανθότυρο τριμμένο, 5-6 αυγά ελαφρά χτυπημένα, 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, 2 κουταλάκια κανέλα σκόνη, ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να φουσκώσει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά και αφού μισοκρυώσει ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα με το μπέικιν, το βούτυρο, το ανθότυρο και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε πολύ καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί και στρώνετε τα 2 φύλλα της σφολιάτας ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαινά. Απλώνετε από πάνω την κρέμα και ψήνετε τη γαλατόπιτα 1 ώρα περίπου, στους 180ο C, αφού την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο. Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και μόλις μισοκρυώσει την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και κανέλα.
Πηγή icookgreek.com

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και  παγκοσμίως


 

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
few clouds
26.7 ° C
27.2 °
24.4 °
24 %
2.6kmh
20 %
Πα
27 °
Σα
21 °
Κυ
24 °
Δε
27 °
Τρ
28 °