Site icon Cityportal.gr

ΓΟ Αίας Θερμαϊκού: Αντωνία Σακελλαρίδου – Από αθλήτρια, Ολυμπιονίκης!

ΓΟ Αίας Θερμαϊκού: Αντωνία Σακελλαρίδου - Από αθλήτρια,  Ολυμπιονίκης!
Μια πορεία που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια, όταν η οικογένεια της Αντωνίας αποφάσισε να επισκεφτεί τον Γ.Ο. «ΑΙΑΣ» Θερμαϊκού και να ενημερωθεί  για τα τμήματα του.  Μετά από μια σύντομη παραμονή στα τμήματα προετοιμασίας του συλλόγου, επιλέχθηκε για το αγωνιστικό ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ, όπου έδειξε ιδιαίτερες ικανότητες!
 
Το  2009   εντάχθηκε στη αγωνιστική ομάδα του Αίαντα και ξεκίνησε η συμμετοχή της στα επίσημα πρωταθλήματα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.
Στόχος της ομάδας, ήταν πάντα η «γέννηση» ενός πρωταθλητή μέσα στους κόλπους του συλλόγου. Έτσι δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των συμμετοχών του Αίαντα σε πανελλήνιους και διασυλλογικούς αγώνες και διοργανώσεις ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ. Σχηματίστηκε  μια ομάδα νεαρών αθλητών που ακολούθησαν τις επιλογές του συλλόγου με την πεποίθηση ότι θα διακριθούν όχι μόνο για την ικανότητα, που την είχαν όλοι τους, αλλά και για τη μεγάλη επιθυμία και τον «χαρακτήρα» του πρωταθλητή!   Στοιχεία που προβλήθηκαν στο πρόσωπο της Αντωνίας Σακελλαρίδου!
 
Το 2013, μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου  συμμετέχει στο πρώτο της παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων στην Σόφια της Βουλγαρίας όπου κατατάσσεται στην 35η θέση. Όμως η επιθυμία για διάκριση μέσα της μεγαλώνει.
 
Το 2015 συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Δανία. Ο Αίαντας σχημάτισε ένα αγωνιστικό ζευγάρι με συναθλήτρια της, την Χριστίνα Τάτση από τον σύλλογο ΔΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ στην Αθήνα. Ηταν φανερό ότι οι δύο αθλήτριες, αν και αντιπροσώπευαν τον Βορρά και τον Νότο της Ελλάδας, «ταίριαζαν» μεταξύ τους και προτάθηκε στη διοίκηση και την προπονήτρια η συνεργασία, κάτι που έγινε για πρώτη φορά! Και η πρώτη επιτυχία ήρθε! Το πρωτοπόρο αυτό ζευγάρι κατέκτησε την 3η θέση στον κόσμο στο συγχρονισμένο ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ.
 
Το 2016 συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ισπανία όπου καταφέρνει να κερδίσει μια θέση στους ημιτελικούς!
Το 2017 βρίσκει τον Αίαντα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και πάλι στην Σόφια της Βουλγαρίας. Ο σύλλογος είχε τότε εκδιωχθεί από τις εγκαταστάσεις του και η Αντωνία βιώνει την ήττα βρισκόμενη στην 55η θέση.  
Ωστόσο, ο Αίαντας και η Αντωνία δεν το βάλανε κάτω…Με υπερπροσπάθεια από την αθλήτρια, τους προπονητές της και τη διοίκηση, προπονούμενη σε όποιο γυμναστήριο σε όλη την Ελλάδα μπορούσε να τη φιλοξενήσει, η Αντωνία προετοιμάζεται σε εντατικούς ρυθμούς.
 
Έτσι, το 2018 συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Baku του Αζερμπαϊτζάν και κατακτά την 3η θέση στο ομαδικό. Τα τέσσερα κορίτσια που απαρτίζουν την Ελληνική ομάδα ανεβαίνουν στο βάθρο της Ευρώπης! Μια νίκη που χαρίζει στην Αντωνία την «άνευ» όρων φοίτηση της σε όποιο πανεπιστήμιο επιθυμεί!   Μεγαλύτερη νίκη όμως και στόχος, η επιλογή της για την Ολυμπιάδα Νέων. Χάρη στην ατομική της κατάταξη κερδίζει το πολυπόθητο εισιτήριο για την Ελλάδα!  Μόνο 12 κορίτσια από όλον τον κόσμο προκρίθηκαν!
 
Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει μια συμμετοχή από το ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ στην Ολυμπιάδα Νέων που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο 2018 στο Μπουένος Άιρες στην Βραζιλία!
Μια εμπειρία μοναδική για κάθε αθλητή! Η Αντωνία κατάφερε με την συμμετοχή της να κατακτήσει 3η θέση στο σύνθετο ομαδικό της Γυμναστικής και να φέρει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στον ΑΙΑΝΤΑ, στην Δήμο Θερμαϊκού, στην Ελλάδα!
Ανήκει στους 8 Νέους Ολυμπιονίκες του Μπουένος Άιρες.  Βραβεύτηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
 
Πλέον η Αντωνία Σακελλαρίδου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες!  Στην κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΩΝ θα στελεχώνει την Εθνική ομάδα!  Επόμενη συμμετοχή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Νοέμβριο 2019 στο Τόκιο!
 
Η καθημερινότητα της είναι η σκληρή προπόνηση!
 
Η κα Σταυρούλα Χατζηθεοδώρου, Πρόεδρος Γ.Ο. «ΑΙΑΣ» Θερμαϊκού δήλωσε ”Ως Πρόεδρος θεωρώ ότι πήραμε τις σωστές αποφάσεις και δώσαμε την απαραίτητη ώθηση. Ευχαριστώ τους γονείς της Αντωνίας, την Αθηνά Σάνση και τον Δημήτρη Σακελλαρίδη, που με  εμπιστεύθηκαν και ακολούθησαν τις επιλογές μας. Νοιώθω υπερήφανη για την Αντωνία άλλα και για όλους τους αθλητές μας που παρά τις δυσκολίες καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν και να γίνονται πρωταθλητές!”  
 
Στη φωτογραφία, η Ολυμπιονίκης Αντωνία Σακελλαρίδου με τον προπονητή της, Βαλέριο Γκεβορκιάν.
Exit mobile version