winnie-the-pooh-

Γουίνι το αρκουδάκι: Οι ψυχικές διαταραχές των χαρακτήρων

Γνωρίζατε ότι ο Γουίνι και οι χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς καρτούν για παιδιά, έχει ξεκάθαρη αναφορά σε μια σειρά από ψυχικές διαταραχές; Ο Γουίνι, είναι δημιούργημα του Άγγλου συγγραφέα Α. Α. Μιλν και τον εμπνεύστηκε παρατηρώντας τον γιο του Κρίστοφερ, πρωταγωνιστή της σειράς.

Γουίνι το αρκουδάκι – Ψυχικές διαταραχές

Γουίνι: Ο Γουίνι το αρκουδάκι, παρουσιάζει μια σειρά από διαταραχές. Αρχικά φαίνεται να βασανίζεται από βουλιμία και συναισθηματικό φαγητό. Επίσης, παρουσιάζει εξαρτητική σχέση με το μέλι. Τέλος, πολλές φορές παρουσιάζει στοιχεία ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, κυρίως όσον αφορά το πολυαγαπημένο του μέλι.

winnie-the-pooh-

Κρίστοφερ Ρόμπιν: Από μια φροϋδική οπτική δίνεται η απάντηση στον λόγο που το μικρό αγόρι επέλεξε να ονομάσει το αρκουδάκι του, «Winnie the Pooh» (το «wiener» χρησιμοποιείται συχνά ως αργκό για το ανδρικό μόριο στα αγγλικά). Η Ψυχαναλυτική θεωρία του Φρόιντ υποστηρίζει ότι η σεξουαλική ορμή κάθε όντος παίζει ρόλο στην προσωπικότητά του/της, υποδεικνύοντας έτσι την πιθανή προσήλωση του Robin στη λέξη, wiener. Η βασική διαταραχή όμως που πάσχει ο Ρόμπιν είναι η σχιζοφρένεια, ενδεχομένως η παραληρητική διαταραχή, επειδή οι «φίλοι» του εμφανίζονται ανάλογα την διάθεσή του και είναι ζώα που μιλάνε.

christopher robin

Τίγρης: Ο Τίγρης προφανώς πάσχει από ΔΕΠΥ μαζί με μια χρόνια περίπτωση παρορμητικής συμπεριφοράς. Δυσκολεύεται να σταθεί ακίνητος και να συγκεντρωθεί, αλλά συνεχώς προχωρά σε επικίνδυνες συμπεριφορές, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες.

tiger

Το Γουρουνάκι: Το Γουρουνάκι πάσχει από αγχώδη διαταραχή και είναι πάντα νευρικό και φοβισμένο. Τραυλίζει, γιατί θα μπορούσε να έχει βιώσει ένα τραυματικό περιστατικό στο παρελθόν. Επίσης φαίνεται να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα αυτοεκτίμησης.

piglet

Κάνγκου και Ρω: Η Κάνγκου πάσχει από κοινωνική φοβία και γενικευμένο άγχος και είναι εξαιρετικά υπερπροστατευτική με τον Ρω, τον γιο της. Από την άλλη, ο Ρω, φαίνεται να πάσχει από κάποια διαταραχή εντός του φάσματος του αυτισμού. Δεν έχει επίγνωση του κινδύνου και παρουσιάζει μια περίεργη προσκόλληση με την μητέρας του.

kanga roo

Κουκουβάγιας: Έχει δυσλεξία και βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, επειδή συχνά γράφει και διαβάζει λάθος λέξεις, ξεχνά πράγματα και δυσκολεύεται να ανακαλέσει πληροφορίες.

owl

Γκαρής: Ο συνεχώς θλιμμένος γάιδαρος της σειράς φαίνεται να πάσχει από χρόνια κατάθλιψη. Η δυσθυμία του Γκαρή ευθύνεται για τις κρίσεις άγχους και της αρνητικότητας που έχει κατά διαστήματα.

gary

Λαγός: Ο Λαγός, έχει ανάγκη να είναι όλα στην εντέλεια και οργανωμένα. Επομένως, φαίνεται να πάσχει από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή με έμφαση στην τάξη.

rabbit

Ο Γουίνι το αρκουδάκι και οι ψυχικές διαταραχές φαίνεται να μην έχουν σχέση με την πρώτη ματιά, όμως με λίγο περισσότερη προσοχή, παρουσιάζεται η πολύπλοκη και εξαιρετική δημιουργία του Α. Α. Μιλν.

Διαβάστε επίσης:

Κατοικίδια: Tί πληροφορίες μπορεί να σας δώσει η στάση ύπνου του σκύλου σας; 

πηγή: psychopolis

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως