Αρωματικό πιάτο με πλούσιο χρώμα που είναι έτοιμο σε 30 λεπτά
Υλικά
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
40 ml χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.
Πηγή gastronomos.gr
Φωτό Άκης Ορφανίδης