Site icon Cityportal.gr

Γρήγορα φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια από τη Νίκη Χρυσανθίδου

Γρήγορα φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια από τη Νίκη Χρυσανθίδου
Αρωματικό πιάτο με πλούσιο χρώμα που είναι έτοιμο σε 30 λεπτά
 
Υλικά
 
    700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
    2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
    20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
    1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
    1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
    40 ml χυμός λεμονιού
    2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
    80 ml ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Διαδικασία
 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.
 
 
Πηγή gastronomos.gr
Φωτό Άκης Ορφανίδης
Exit mobile version