12.1 C
Thessaloniki
12.5 C
Athens

Γρήγορα και νόστιμα: Ομελέτα με φέτα, πιπεριά και πατάτες

Είναι ένα γρήγορο αλλά κυρίως γευστικό πιάτο που μπορειτε να ετοιμάσετε ανά πάσα στιγμή, όταν είστε κουρασμένοι αλλά και όταν θέλετε πολύ γρήγορα να φάτε κατί απολαυστικό και νόστιμο. Στο μέτριο μάτι της κουζίνας τοποθετείτε ένα τηγάνι ρίχνοντας το λάδι και κατόπιν σοτάρετε  τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν .Στο μεταξύ βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
 
Προσθέτετε τις πατάτες και αναμιγνύετε να ζεσταθούν όλα μαζί. Αλατίζετε. Τα στρώνετε στη βάση του τηγανιού και περιχύνετε από πάνω τα αυγά.
Ψήνετε σε μέτρια φωτιά τόσο όσο να ροδίσουν από κάτω.
Μεταφέρετε με προσοχή την ομελέτα σε πυρίμαχο σκεύος και μοιράζετε στην επιφάνειά της με την θρυμματισμένη φέτα. Προσθέτετε από πάνω φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τοποθετείτε το σκεύος κάτω στο γκριλ να ροδίσει.
 
Υλικά για 2-4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 μέτριες βρασμένες πατάτες κομμένες σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σε ροδέλες
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
100 γραμμάρια φέτα
αλάτι, πιπέρι
 

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
12 ° C
13.3 °
10 °
87 %
1kmh
0 %
Τε
12 °
Πε
16 °
Πα
16 °
Σα
19 °
Κυ
13 °