Γυναίκα ακρωτηρίασε μόνη της το χέρι της για να εισπράξει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία

Γυναίκα ακρωτηρίασε μόνη της το χέρι της για να εισπράξει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία

Ένα απίστευτο και συνάμα τραγικό περιστατικό συνέβη στη Σλοβενία. Μια νεαρή γυναίκα φαίνεται ότι ακρωτηρίασε σκόπιμα το χέρι τηςγια να εξαπατήσει τις ασφαλιστικές εταιρίες και να εισπράξει γενναία αποζημίωση. Συγκεκριμένα η Julija Adlesic, 22 ετών, είχε κάνει πέντε ασφαλιστήρια συμβόλαια το έτος πριν από τον τραυματισμό της. Σε περίπτωση που έχανε το χέρι της από ατύχημα θα εισέπραττε περισσότερα απο ένα εκατομμύριο ευρώ ( μισό εκατομμύριο ευρώ ως εφάπαξ ποσό, με τα υπόλοιπα χρήματα να καταβάλλονται σε μηνιαίες δόσεις)

Η 22χρονη και ορισμένοι συγγενείς συνελήφθησαν το 2019 αφότου η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο με το χέρι της κομμένο πάνω από τον καρπό. Ισχυρίστηκε ότι ο ακρωτηριασμός με πριόνι ήταν ατύχημα το οποίο συνέβη καθώς έκοβε κλαδιά. 

Οι εισαγγελείς όμως ανακάλυψαν ότι ο φίλος της γυναίκας, ο οποίος καταδικάστηκε επίσης για συμμετοχή στην απάτη, τις προηγούμενες ημέρες έψαχνε στο διαδικτυο άρθρα για τεχνητά μέλη. Το δικαστήριο θεώρησε ότι αυτό ήταν απόδειξη ότι ο τραυματισμός της 22χρονης έγινε εκ προθέσεως για να εξαπατήσουν τις ασφαλιστικές και να εισπράξουν την αποζημίωση

Παράλληλα το δικαστήριο θεώρησε ότι η νεαρή και ο φίλος της είχαν αφήσει σκόπιμα πίσω το κομμένο χέρι αντί να το φέρουν μαζί τους στο νοσοκομείο για να διασφαλίσουν ότι η αναπηρία ήταν μόνιμη. Ωστόσο, οι αρχές το ανακάλυψαν εγκαίρως για να το συρράψουν ξανά. 

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της δίκης, η Adlesic αρνήθηκε πως είχε σκόπιμα κόψει το χέρι της.  Δεν έπεισε όμως τους δικαστές και αντί για το 1.000.000 καταδικάστηκε σε  δύο χρόνια φυλάκισης. Ο πατέρας του φίλου του Adlesic καταδικάστηκε επίσης με ποινή αναστολής ενός έτους. 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως