{ Παιδί }

Η Action Art αφιερώνει τις αφηγήσεις του Μαρτίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης


Κατηγορίες: Παιδί

Η Action Art αφιερώνει τις αφηγήσεις του Μαρτίου, στην Παγκόσμια Ημέρα ΑφήγησηςΗ Action Art, αφιερώνει τις αφηγήσεις του Μαρτίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, με κεντρική εκδήλωση την παράσταση αφήγησης , «Στους δρόμους των παραμυθιών».

8-29 Μαρτίου 2019
Διαπολιτισμικό εκπαιδευτκό πρόγραμμα, «Ταξίδι στους πολιτισμούς & τις ιστορίες μας.
ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!»

Το πρόγραμμα αποτελείται από βιωματικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν σε σχολεία ΣΔΕ,ΕΠΑΛ, ΓΕΛ. και στοχεύουν μέσα από την Παγκόσμια Άυλη Κληρονομιά- τα παραμύθια- στην ευαισθητοποίηση , διερευνώντας τα στερεότυπα & τις προκαταλήψεις μας για άλλες κουλτούρες. Το πρόγραμμα στηρίζεται στη συλλογικότητα, όπου η προφορική παράδοση, αναδεικνύει την κοινωνική της λειτουργία, στην προσωπική έκφραση, στο διάλογο, στην ανταλλαγή εμπειριών. Η διαπολιτισμική διάσταση του προγράμματος το καθιστά μια συναρπαστική πολιτιστική εμπειρία.
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο των «ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2019», του Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας Θράκης.

5 Μαρτίου, συμμετέχουμε με το βιωματικό εργαστήριο «Η τέχνη του δρόμου της πολυγλωσσικής αφήγησης» (The street art of multilingual narration), στο σεμινάριο Socio-cultural Learning of Youth in Mobile Societies.

Το πρόγραμμα  Κοινωνιοπολιτισμική Μάθηση Νέων σε Κοινωνίες με Κινητικότητα» / Sociocultural Learning for Youth in Mobile Societies» (SLYMS) υλοποιείται στο πλαίσιο Erasmus+ Youth,

6 Μαρτίου «Τα χωρατά, τα άσεμνα»
21:30, στο Καλλιτεχνικό Καφενείο ΝΕΟΝ (Ίωνος Δραγούμη 34)
Μια βραδιά γεμάτη με ιστορίες, παραμύθια και τραγούδια της αποκριάς, με λόγια και στίχους σκωπτικούς, και άσεμνους για να πουν τα ανείπωτα, τα ξεδιάντροπα όσα οι μέρες επιτρέπουν.

Να ειπωθούν και ν΄ ακουστούν φωναχτά του κόσμου οι απόκρυφες σκέψεις , να σχολιαστούν κοινωνικές συμπεριφορές, να φανερωθούν ξεδιάντροπα ερωτικά τεχνάσματα. Ένα ταξίδι στα βάθη του χρόνου, εκεί που ξεκινούν να υφαίνονται του κόσμου οι ιστορίες, μαζί με το ταξίδι του ανθρώπου για επιβί
επιβίωση, αναζήτηση ισορροπίας μέσα από την ανατροπή, και το χιούμορ.
Η Ροδάνθη Δημητρέση και η Χρυσάνθη Βουδούρη, έρχονται και τις φετινές αποκριές στο Καφενείο Νέον με νέες ιστορίες να τις μοιραστούν μαζί σας , μαζί με την Γιούλα Μιχαήλ στο τραγούδι και το Γιώργο Χρυσικό στην κιθάρα.
Είσοδος 5 ευρώ
τηλ.κρατήσεων 2310 229767
https://www.facebook.com/NEONkafeneio/
fb: Αction Art, www.action-art.gr

Πέμπτη 7 Μαρτίου, «Τα βραχιολάκια της Άνοιξης»,
18:30-20:00, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.
Υποδεχόμαστε τον πρώτο μήνα της άνοιξης και φτιάχνουμε βραχιολάκια του Μάρτη.
Άσπρες, κόκκινες κλωστές, θα πλεχτούν για να γίνουνε βραχιόλια για να μη μας «πιάσει» ο ήλιος και στο τέλος του μήνα θα τα αφήσουμε στις τριανταφυλλιές, για να τα βρουν τα χελιδόνια και να κτίσουν τη φωλιά τους. Έτσι λέει η παράδοση!
Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά και γονείς, με τους καλλιτέχνες και παιδαγωγούς της Action Αrt www.action-art.gr
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: κόκκινες άσπρες κλωστές πλεξίματος , χάντρες, κουμπιά και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας σας για να τα διακοσμήσετε.
Για παιδιά 6 και άνω. Σας περιμένουμε!
Ελεύθερη συμμετοχή, με προεγγραφή. Τηλ τηλ. 2310 424132

Παρασκευή 8 Μαρτίου &  την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 18:00,
«…και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»
στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Η Χρυσάνθη Βουδούρη και άλλα μέλη της ομάδας του Εργαστηρίου Αφήγησης της Action Art www.action-art.gr  θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «…και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», με λαϊκά παραμύθια απ' όλο τον κόσμο

Στόχος του προγράμματος η αλληλεπίδραση και επικοινωνία, την ώρα της αφήγησης, την ώρα που το παραμύθι ζωντανεύει στο χώρο της φαντασίας, του συναισθήματος, της τρυφερότητας, εκεί όπου κτίζεται η συντροφικότητα και πλάθονται σχέσεις δημιουργικές
Σας περιμένουμε! για παιδιά από 5 χρονών και άνω. Συμμετοχή Δωρεάν
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου Νικάνορος 3, Τηλ. 2310 324666E mail: [email protected]
https://thessaloniki.gr/locations/βιβλιοθήκη-χαριλάου/

14 Μαρτίου. «Βραχιολάκια του Μάρτη»
18.30-20:00, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Υποδεχόμαστε τον πρώτο μήνα της άνοιξης και φτιάχνουμε βραχιολάκια του Μάρτη.

Καλλιτεχνικό εργαστήρι με τους καλλιτέχνες και παιδαγωγούς της Action Αrt www.action-art.gr
Άσπρες, κόκκινες κλωστές, θα πλεχτούν για να γίνουνε βραχιόλια για να μη μας «πιάσει» ο ήλιος και στο τέλος του μήνα θα τα αφήσουμε στις τριανταφυλλιές, για να τα βρουν τα χελιδόνια και να κτίσουν τη φωλιά τους. Έτσι λέει η παράδοση!
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: κόκκινες άσπρες κλωστές πλεξίματος , χάντρες, κουμπιά και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας σας για να τα διακοσμήσετε.
Για παιδιά 5- 9 ετών. Σας περιμένουμε!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου Νικάνορος 3, Τηλ. 2310 324666E mail: [email protected]
https://thessaloniki.gr/locations/βιβλιοθήκη-χαριλάου/

20 Μαρτίου 2019. Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης. «Στους δρόμους των παραμυθιών»
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Action Art/Εικαστική Δράση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου), διοργανώνουν παράσταση αφήγησης με τίτλο «Στους δρόμους των Παραμυθιών».
Η Ροδάνθη Δημητρέση και συνεργάτες της θα αφηγηθούν λαϊκά παραμύθια στην μητρική τους γλώσσα, στα ελληνικά, τουρκικά και αραβικά. Σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Arsis και Solidarity now, το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν πρόσφυγες και μετανάστες. Η παράσταση είναι ανοιχτή για όλους μικρούς και μεγάλους. Η αφήγηση υποστηρίζεται από μετάφραση.
Χώρος: Φουαγιέ , Είσοδος ελεύθερη
Συνδιοργάνωση: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Φίλων ΑΜΘ, Action Art/Εικαστική Δράση

29 Μαρτίου, «sleep over» στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Η Χρυσάνθη Βουδούρη και η Ασημένια Ταμπάκη  θα αφηγηθούν και θα ζωντανέψουν πλάσματα φανταστικά, μύθους, ήρωες,

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ 2310 266857, στο email: [email protected] και στο fb:  Αction Art

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___