{ Arts & culture }

«Η άλλη Σταχτοπούτα» της Jennifer Donnelly | εκδόσεις Διόπτρα


Κατηγορίες: Arts & culture

«Η άλλη Σταχτοπούτα» της Jennifer Donnelly | εκδόσεις Διόπτρα

Ποιοι: Jennifer Donnelly

Η βραβευμένη με το βραβείο Printz Honor, Jennifer Donnelly, μας χαρίζει μια συγκλονιστική ιστορία «Η άλλη Σταχτοπούτα» της Jennifer Donnelly | εκδόσεις Διόπτρα

Για όποιον ένιωσε έστω μία φορά στη ζωή του ότι δεν είναι αρκετός…
H Ιζαμπέλ θα έπρεπε να πλέει σε πελάγη ευτυχίας· ετοιμάζεται να κερδίσει έναν γοητευτικό πρίγκιπα. Μόνο που δεν είναι το όμορφο κορίτσι που έχασε το γυάλινο γοβάκι του και κατέκτησε την καρδιά του. Είναι η άσχημη, ετεροθαλής αδελφή που έκοψε τα δάχτυλα του ποδιού της για να χωρέσει στο παπούτσι της Σταχτοπούτας…
 
Ο κόσμος συνωμοτεί με χιλιάδες τρόπους για να μας πείσει ότι δεν είμαστε αρκετοί, ότι κάτι μας λείπει, ότι η ζωή δεν είναι παρά ένα μεγάλο, ατελείωτο πάρτι σε μια παραλία και εμείς δεν έχουμε προσκληθεί.
 
Σκοτεινά δάση; Ποια σκοτεινά δάση; Λύκοι; Ποιοι λύκοι; Μην ­ανησυχείτε γι? αυτά. Απλώς αγοράστε αυτό, φορέστε εκείνο, και θα συμπεριληφθείτε και εσείς στη λίστα των προσκεκλημένων.
 
Θα είστε Αρεστοί, Αγαπητοί, Ευτυχισμένοι. Τα παραμύθια μας λένε την αλήθεια. Μας αποκαλύπτουν κάτι βαθύ και ουσιαστικό – πως τα δάση είναι αληθινά, σκοτεινά και γεμάτα λύκους. Πως θα υπάρξουν φορές που θα χαθούμε και εμείς στα βάθη τους.
 
Αλλά αυτά τα παραμύθια μας λένε επίσης πως είμαστε ό,τι χρειάζεται να είμαστε, πως έχουμε ό,τι χρειάζεται να έχουμε –κότσια, μυαλό, ίσως και μια τσέπη γεμάτη ψίχουλα– για να βρούμε τον δρόμο του γυρισμού.
 
Θυμίζοντας τις πιο σκοτεινές, παλαιότερες εκδοχές της ιστορίας της Σταχτοπούτας, η Jennifer Donnelly μας δείχνει ότι η εμφάνιση είναι κάτι το υποκειμενικό και με τη μοναδική της γραφή στέλνει έναν παραγκωνισμένο χαρακτήρα σε ένα ταξίδι λύτρωσης, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της ομορφιάς.
..................................................................
Εστιάζοντας στα διαφορετικά πρόσωπα της ομορφιάς, στο τι οδηγεί στο μίσος και στη σκληρότητα, αλλά και στη δύναμη των ανθρώπων να παίρνουν το πεπρωμένο στα χέρια τους, αυτή η εκδοχή του παραμυθιού προάγει την αυτονομία και εμψυχώνει τον αναγνώστη.
Publishers Weekly
 
Η βραβευμένη με το βραβείο Printz Honor, Jennifer Donnelly, μας χαρίζει μια συγκλονιστική ιστορία που εμβαθύνει στην καρδιά ενός γνώριμου παραμυθιού. Η Ιζαμπέλ έχει ­γίνει χίλια κομμάτια, όμως δεν εξαγοράζεται και κρύβει μέσα της το θάρρος ενός πολεμιστή.
Booklist (starred review)
 
Ένα απολαυστικό παραμύθι που σου κόβει την ανάσα!
Kirkus Reviews

 

Η άλλη σταχτοπούτα
Συγγραφέας: Jennifer Donnelly
ISBN: 978-960-605-971-1
Ξενόγλωσσος Τίτλος: Stepsister
Μεταφραστής: Μαρία-Ρόζα Τραϊκόγλου
Έκδοση: 1η
Ημερομηνία έκδοσης: 11/03/2020
Αριθμός σελίδων: 552
Format: Paperback
Μέγεθος: 140 x 205
Χώρα προέλευσης: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Κατηγορία: WOMEN?S FICTION

Jennifer Donnelly
Η Jennifer Donnelly είναι συγγραφέας εφτά επιτυχημένων μυθιστορημάτων. Μεγάλωσε στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, όπου ειδικεύτηκε στην Αγγλική Λογοτεχνία και στην Ευρωπαϊκή Ιστορία. Το τελευταίο της βιβλίο, Η Γέφυρα των Μυστικών, είναι μια ωδή στη γυναικεία ανεξαρτησία και στη δύναμη της θέλησης που διαδραματίζεται με φόντο την Αμερική των αρχών του 20ού αιώνα. Το πρώτο της βιβλίο, το θρυλικό Τριανταφυλλάκι, είναι ένα επικό ιστορικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο στα τέλη του 19ου αιώνα.

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ