{ Τελευταία νέα }

Η αλυσίδα Walmart λέει ''όχι'' σε ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Η αλυσίδα Walmart λέει ''όχι'' σε ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνηΗ αλυσίδα καταστημάτων Walmart ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα σταματήσει να διαθέτει στα καταστήματά της στις ΗΠΑ ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη

Tα ηλεκτρονικά τσιγάρα αυτά, κατηγορούνται ότι ωθούν τους νέους στο άτμισμα με κίνδυνο να εθιστούν στην ουσία αυτή.
Η απόφαση της Walmart θα τεθεί σε ισχύ μόλις εξαντληθεί το απόθεμα των καταστημάτων σε ηλεκτρονικά τσιγάρα, διευκρίνισε η αλυσίδα. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται.
«Με δεδομένη την περιπλοκότητα και την αυξανόμενη αβεβαιότητα γύρω από το ρυθμιστικό πλαίσιο των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο, θα σταματήσουμε την πώληση των ηλεκτρονικών προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη στα αμερικανικά καταστήματα Walmart και Sam?s Club».
Η απόφαση της Walmart έρχεται δύο ημέρες αφού η πολιτεία της Νέας Υόρκης να απαγορεύσει την πώληση αρωματικών ηλεκτρονικών τσιγάρων, κάτι που πρώτο αποφάσισε το Μίσιγκαν.
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε στις 11 Σεπτεμβρίου ότι ανάλογο μέτρο θα υιοθετηθεί τους επόμενους μήνες σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Υπενθυμίζεται ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα κατηγορούνται για την επιδημία πνευμονικής ασθένειας που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ. Συνολικά 530 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι ασθένησαν από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ έχουν καταγραφεί και επτά θάνατοι.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ 
Φωτο: Morning Brew

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ