H ΑΒ Βασιλόπουλος πρόκειται να ανοίξει σούπερ μάρκετ στο Άγιον Όρος

Το σχέδιο που παρουσίασε η διοίκηση της αλυσίδας μετά τις ζημιές του 2022

Η ελληνική θυγατρική του βελγο-ολλανδικού ομίλου Ahold Delhaize πρόκειται να ανοίξει τον Νοέμβριο το 5ο εταιρικό της κατάστημα για εφέτος και μάλιστα όχι οπουδήποτε αλλά στο Άγιο Όρος και με αυτό τον τρόπο γίνεται η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που ανοίγει παράρτημα στην αυτόνομη μοναστική πολιτεία.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΒ Βασιλόπουλος, Νίκο Λαβίδα, το σούπερ μάρκετ θα ανοίξει στις Καρυές του Αγίου Όρους, θα έχει μόνο άντρες υπαλλήλους, ενώ μεγάλο μέρος των προϊόντων του θα αποτελείται από τοπικά προϊόντα.

Το υποκατάστημα στις Καρυές

Μέσω κατασκευαστικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται στη Βόρεια Ελλάδα, η αλυσίδα δέχθηκε αίτημα να ανοίξει σούπερ μάρκετ στις Καρυές, το διοικητικό κέντρο της μοναστικής πολιτείας.

Το μισθωμένο κατάστημα, περί τα 400 τ.μ. θα φιλοξενηθεί στο πάλαι ποτέ κελί του Αγίου Νικολάου (το λεγόμενο Σαμαράδικο) που ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, όπου έχει κατασκευαστεί νέο κτίριο πολλαπλών χρήσεων.

Το κτίριο διαθέτει επίσης κοιτώνες φιλοξενίας, εστιατόριο – καφέ, φυσικοθεραπευτήριο, κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη και κατάστημα με οπτικά.

Στις Καρυές βρίσκεται το κτίριο της Διοίκησης του Αγίου Όρους που υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών, το κτίριο της Αστυνομίας, ιατρείο, Ταχυδρομείο, τράπεζα, φούρνοι, εταιρεία ταχυμεταφορών, ραφείο, βιβλιοπωλείο, παντοπωλεία, διάφορα καταστήματα από εκκλησιαστικά είδη μέχρι οικοδομικά υλικά και εργαστήρια.

Διαμονή εργαζομένων

Η ΑΒ Βασιλόπουλος θα ενοικιάσει και κάποια από τα δωμάτια των πάνω ορόφων για τη μακροχρόνια διαμονή των εργαζομένων.

Η οικονομική κατάσταση  της ΑΒ Βασιλόπουλος

Όπως σημειώνεται και στην οικονομική έκθεση της εταιρείας για την προηγούμενη χρήση, ο κ. Λαβίδας τόνισε πως βασικοί λόγοι της απώλειας της κερδοφορίας ήταν η αύξηση του κόστους ενέργειας, οι πληθωριστικές αυξήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι επενδύσεις της αλυσίδας που αφορούν τις τιμές και τις έκτακτες νομοθετικές διατάξεις (πλαφόν περιθώριού κέρδους, Καλάθι του Νοικοκυριού). Υπογράμμισε, όμως, πως πάρα τις δυσκολίες και τις προκλήσεις η εταιρεία ούτε σταμάτησε ούτε πρόκειται να σταματήσει να επενδύει στην ελληνική αγορά. Όπως μάλιστα επεσήμανε και το 2022, η ΑΒ Βασιλόπουλος προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 65,4 εκατ. ευρώ ενώ επέστρεψε 175 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, με την μορφή φόρων και εισφορών.

Στόχος η επιστροφή στην κερδοφορία σε ένα δύσκολο περιβάλλον

Τόνισε, πως αυτό η ΑΒ Βασιλόπουλος σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει καθώς στοχεύει να επιστρέψει σε κέρδη που θα κυμαίνονται περί το 2% του τζίρου της και ήδη το φετινό εννεάμηνο του 2023 που είναι κερδοφόρο, επιτρέπει συγκρατημένη αισιοδοξία για την άμεση επίτευξη του στόχου, αν και ο τζίρος αναμένεται να παραμείνει σταθερός στα περσινά επίπεδα. Έκανε ειδική αναφορά στο πρόστιμο ύψους 320.000 ευρώ, που επιβλήθηκε στην εταιρεία από το Υπουργείο Ανάπτυξης τον Μάρτιο τονίζοντας πως οδήγησε σε ανάσχεση της θετικής τάσης που υπήρχε. «Η ανάπτυξη του τζίρου μας και η επιστροφή στη κερδοφορία είναι η προτεραιότητα μας» σημείωσε ο κ. Λαβίδας και εξήγησε πως το πλάνο της αλυσίδας προς αυτή την κατεύθυνση θα στηριχθεί σε τρεις πυλώνες: τιμές, ποικιλία και εξυπηρέτηση.


Χαλκιδική 27 Σεπτεμβρίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως