Η Chinawoman στο Fix Factory of Sound

Η Chinawoman στο Fix Factory of Sound

Η Chinawoman, η Καναδή τραγουδοποιός με τις Ρώσικες ρίζες που τείνει να γίνει η αγαπημένη του ελληνικού κοινού, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για για μία και μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη (Fix Factory of Sound). 
 
Η προπώληση και γ ξεκινάει στα 15 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 17 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 20 ευρώ.
 
Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt και το www.viva.gr.

Info
Chinawoman + special guest: Σtella
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr).
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. 
 
 
H Michelle Gurevich, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Καναδής singer-songwriter, εντυπωσίασε το Ελληνικό κοινό στις πρώτες της εμφανίσεις στη χώρα μας, πριν από δυόμισυ χρόνια. Το ίδιο συνέβη και στην αμέσως επόμενη επίσκεψή της, ακριβώς έναν χρόνο πριν, όταν κατάφερε να γεμίσει τον μεγάλο χώρο του Fuzz Live Music Club και να μαζέψει πολύ κόσμο και στη Θεσσαλονίκη, όπου έπαιξε Κυριακή βράδυ.
 
Έγινε ευρύτερα γνωστή, στη χώρα μας αλλά και γενικά στην Ανατολική Ευρώπη, με μερικά πανέμορφα, άκρως συναισθηματικά τραγούδια, όπως το “Party Girl”, το “Lovers Are Strangers” και το “Russian Ballerina”. 
 
Η μουσική της τιμάει την Ρωσική καταγωγή της – η μητέρα της ήταν μπαλαρίνα στα περίφημα μπαλέτα Kirov και ο πατέρας της μηχανικός στο Leningrand, πριν μεταναστεύσουν στο Toronto – και ταυτόχρονα φέρνει στο νου την Nico, τον Leonard Cohen, την PJ Harvey, την Tanita Tikaram. Η ίδια, πλέον κάτοικος Βερολίνου, αναφέρει ως βασικές επιρροές της την Alla Pugacheva, τον Charles Aznavour, τον Nino Rota, τη Yoko Ono, τον Todor Tobakov, καθώς και τον Federico Fellini.
 
Με το τρίτο της album, “Let?s Part In Style”, που κυκλοφόρησε το 2014, συνεχίζει την πορεία που χάραξε στα δύο προηγούμενα (“Party Girl” / 2007, “Show Me The Face” / 2010) και με τραγούδια όπως τα “To Be With Others”, Vacation From Love” και, κυρίως, το πανέμορφο “Good Times Don?t Carry Over”. Το ηχητικό φάσμα εξακολουθεί να κινείται κάπου ανάμεσα στον μινιμαλισμό του post-punk και τις ευρωπαϊκές μπαλάντες, ενώ τα μεγαλοπρεπή, ενίοτε μελοδραματικά, ρεφραίν τονίζουν τη μελαγχολική θεματολογία των τραγουδιών. Όλα αυτά, χρωματισμένα από μία κινηματογραφική ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της ενασχόλησής της με την Έβδομη Τέχνη, πριν την κερδίσει η μουσική.
 
“Το να προσπαθήσεις να αντισταθείς στη γοητευτική μαγεία της Chinawoman είναι μάταιο… Δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο ζει τριγύρω μας και είναι τόσο απομακρυσμένη από τον κόσμο που κάποιος χρειάζεται να το πιστέψει: υπάρχει!”
Billboard Magazine
 
“Από την πρώτη νότα σου γραπώνει την ψυχή – εκείνη η ίδια μελαγχολία που κρύβεται πάντα στη Ρωσική καρδιά – και δεν σε αφήνει ποτέ!” 
Rolling Stone Magazine
 
“Η μουσική της φέρνει στο νου μεγάλες αίθουσες χορού στη Σοβιετική Ένωση των 80?s και τις μελοδραματικές ταινίες του Douglas Sirk… Αλλά, παρόλο το μεγαλείο, η ηχογράφηση και η παραγωγή των albums της έχει γίνει στο υπνοδωμάτιό της!” 
Still In Berlin
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε