Site icon Cityportal.gr

“Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου”

Kινηματογράφος. Eίκοσι χρόνια από την πτώση του Τείχους.
“Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου” την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ώρα 20.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Goethe-Institut, στο πλαίσιο του De FORUM 2009.

Η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Erich Loest παρουσιάζει με συγκινητικό τρόπο την ιστορία μιας οικογένειας διχασμένης ανάμεσα στην Στάζι και το ειρηνευτικό κίνημα κατά τα τελευταία χρόνια της ΛΔΓ.
Μια βαθιά ρωγμή διαταράσσει την ζωή της οικογένειας Μπάχερ, μιας οικογένειας υψηλόβαθμων στελεχών του κομμουνιστικού κόμματος στη Λειψία. Ο ξαφνικός θάνατος του πατριάρχη Άλμπερτ Μπάχερ, ενός διακεκριμένου αξιωματικού της κρατικής αστυνομίας της ΛΔΓ αφήνει τα μέλη της οικογένειάς του άναυδα. Η κόρη του Άστριντ Πρότερ πέφτει στο κενό και αδυνατεί να λειτουργήσει όπως πρωτύτερα. Αναζητεί ομοϊδεάτες της που να μην ακολουθούν πιστά την γραμμή του κόμματος τους οποίους και βρίσκει στο ειρηνευτικό κίνημα που βρίσκεται την εποχή εκείνη σε εξέλιξη. Παρόλ’ αυτά δεν θα μπορέσει να ενταχθεί τόσο εύκολα στον κύκλο των «διαδηλώσεων της Δευτέρας» καθώς θα έρθει αντιμέτωπη με τον αδερφό της Αλεξάντερ «Σάσα» Μπάχερ, λοχαγού στο Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας. Ο επικίνδυνος συνδυασμός δογματικής στενοκεφαλιάς, πίεσης και ενδοοικογενειακής κατασκοπείας εντείνει την κατάσταση.

Σκηνοθεσία: Frank Beyer
Σενάριο: Frank Beyer, Eberhard Görner, Erich Loest
Ηθοποιοί: Barbara Auer, Ulrich Matthes, Annemone Haase-Wolf, Günter Naumann, Ulrich Mühe, Peter Sodann
Γερμανία 1996, 138΄

Βραβεία
Golden Chest International TV Festival Βουλγαρία 1996: Golden Chest Grand Prix βραβείο σεναρίου
Ασημένιο Τηλεοπτικό βραβείο DAG για το σενάριο1996,
Pescara Film Festival Ιταλία 1996: Χρυσό δελφίνι για το καλύτερο σενάριο,
Cairo Film Festival 1996: Χρυσή πυραμίδα για το καλύτερο σενάριο. Η ταινία θα προβληθεί σε γερμανική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους.
Είσοδος ελεύθερη!

Exit mobile version