Η εκπληκτική ιδέα ενός Ισπανού δασοφύλακα, για ένα λαβύρινθο που τον βοήθησε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση

Η εκπληκτική ιδέα ενός Ισπανού δασοφύλακα, για ένα λαβύρινθο που τον βοήθησε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση

Η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη έχει πλήξει ιδιαίτερα την Ισπανία, όπως και τον Εμίλιο Περέζ Καράλ στην Καντάμπρια στα βόρεια της χώρας. Ήταν δασοφύλακας και είχε μια επιχείρηση πώλησης κυπαρισσιών. 
 
Όταν η κρίση του χτύπησε την πόρτα, ξέμεινε με χιλιάδες δέντρα, αλλά αντί να τα πετάξει αποφάσισε να κάνει κάτι δημιουργικό – σχεδίασε ένα λαβύρινθο και φύτεψε τα δέντρα. Ξεκίνησε την επιχείρηση με την κόρη του, που ήταν περίπου 20 χρονών και επίσης άνεργη. 
 
Αυτό συνέβη πριν από 4 χρόνια (τόσο χρειάστηκαν και τα δέντρα για να φτάσουν στο επιθυμητό ύψος) και ο λαβύρινθος επιτέλους άνοιξε φέτος τον Απρίλιο. Τώρα πλέον θεωρείται ο μεγαλύτερος λαβύρινθος στη χώρα και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. 
 
Πόσος όμως χρόνος χρειάζεται για να καταφέρει κανείς να βγει από το λαβύρινθο; Αυτό εξαρτάται: Υπάρχει ο γρήγορος τρόπος, αλλά μπορεί και να χρειαστεί περίπου μιάμιση ώρα για να φτάσετε στο κέντρο. Αν είστε πάντως άτυχοι, μπορεί να διανύσετε ακόμη και πάνω από 5 χιλιόμετρα για να τον ολοκληρώσετε. 
Μη φοβάστε όμως. Αν χαθείτε, ο Εμίλιο, που μένει εκεί κοντά, είναι μέρος της ομάδας διάσωσης. Υπάρχουν επίσης, έξοδοι ασφαλείας σε διάφορα σημεία, που σας δείχνουν πώς να βγείτε αν χρειαστεί. 
Το εισιτήριο για τον λαβύρινθο κοστίζει 4 ευρώ για τους3 ενήλικες και 3 ευρώ για παιδιά 7-12 ετών. 
Πηγή: Guardian