{ Τελευταία νέα }

Η ΕΛ.ΑΣ προσανατολίζεται στην παρακολούθηση Viber και What'sup


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Η ΕΛ.ΑΣ προσανατολίζεται στην παρακολούθηση Viber και What'supΗ ΕΛ.ΑΣ σχεδιάζει να παρακολουθεί τις συνομιλίες σε Viber και What'sApp.

 
Στόχος να αποκαλύπτονται συνομιλίες κυκλωμάτων που επικοινωνούν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα», η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ. σκοπεύουν να αποκτήσουν ένα πανάκριβο σύστημα που έχει στόχο να αρχίσει να παρακολουθεί άμεσα το Viber, το WhatsΑpp και άλλες δεκάδες εφαρμογές επικοινωνιών μέσω Internet.
Παρόμοια συστήματα διαθέτουν οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες.
Η προμήθεια αυτών των συστημάτων, που έχει κριθεί απολύτου προτεραιότητας από τις αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες, αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις έρευνες για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν κατά 70-80% τέτοιου είδους διαδικτυακές εφαρμογές για την επικοινωνία τους. Μια τέτοια απόφαση αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Επιπλέον, μελετάται και η απόκτηση ειδικών λογισμικών, τελευταίας τεχνολογίας, όπως το ισραηλινής εταιρείας Pegasus, που χρησιμοποιείται ευρέως από υπηρεσίες αντικατασκοπείας στο εξωτερικό, ώστε να παγιδεύεται μέσω αποστολής μηνυμάτων το ύποπτο τηλέφωνο και να καταγράφονται όλες οι κινήσεις που πραγματοποιεί ο χρήστης από οποιαδήποτε εφαρμογή στο κινητό.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ