H Electro World γιόρτασε 2 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

H Electro World γιόρτασε 2 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα "παλεύοντας" κατά των ναρκωτικών

“ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΑΩ, ΤΙ ΖΗΤΑΩ, ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΠΑΩ”

Αυτοί ήταν οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που πλημμύρισαν με συγκίνηση όλους τους προσκεκλημένους στη χθεσινή γενέθλια εκδήλωση της γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών ELECTRO WORLD για το 2ο χρόνο παρουσίας της στην Ελλάδα.  Με το πιο ζεστό και δυνατό χειροκρότημά τους, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν στα τραγούδια που επεφύλασσε για το φινάλε της εκδήλωσης της ELECTRO WORLD στην Πυλαία Θεσσαλονίκης η ομάδα κρουστών από μέλη, εθελοντές και προσωπικό του προγράμματος εναλλακτικής θεραπείας ατόμων “Αργώ” του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

H ELECTRO WORLD επέλεξε να γιορτάσει 2 χρόνια επιτυχιών, τιμώντας το σημαντικό έργο έξι (6) θεραπευτικών και συμβουλευτικών μονάδων απεξάρτησης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και προσφέροντας ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, βάσει των αναγκών τους.

Η ELECTRO WORLD “παλεύει” κατά των ναρκωτικών στηρίζοντας το έργο των ακόλουθων φορέων:
1. Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)
2. Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)
3. Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
4. Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
5. Ψυχοκοινωνικός – Θεραπευτικός και Συμβουλευτικός Σταθμός για Άτομα Εξαρτημένα από Αλκοόλ, Φάρμακα και Τυχερά Παιχνίδια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
6. Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ένα δέντρο με λέξεις όπως “όνειρα”, “αγάπη”, “ελπίδα”, “ανθρωπιά”, “ζωή” ήταν το σύμβολο της γενέθλιας εκδήλωσης και αποτυπώθηκε πάνω στις τιμητικές πλακέτες που επιδόθηκαν στους εκπροσώπους των φορέων. Επιπλέον, στίχοι που γράφτηκαν από τα ίδια τα μέλη, όπως “Αν η ζωή στη χρήση ήταν βιβλίο θα ήταν ένα μεγάλο παραμύθι”, πλαισίωσαν το χώρο στον οποίο διοργανώθηκε η εκδήλωση. Τέλος, εκτός από την ευχάριστη έκπληξη της «αυθόρμητης» παράστασης των 12 μελών της ομάδας κρουστών, παρουσιάστηκαν σε ειδικό χώρο του καταστήματος της Πυλαίας αγιογραφίες του Τμήματος Αποκατάστασης Εξαρτημένων «ΙΑΝΟΣ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καθώς και ξύλινες κατασκευές του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, η βουλευτής Θεσσαλονίκης κα Εύα Καϊλή, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Ιωάννης Αλεξανδρής, οι Αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης κκ. Βαγγέλης Δημητρίου και Βενιαμίν Καρακωστάνογλου που εκπροσώπησαν το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειο Παπαγεωργόπουλο, ο Διοικητής 4ης Υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας κ. Ιωακείμ Σιγάλας, ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος, εκπρόσωπος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο Γεν. Επιθεωρητής Πυροσβεστικής κ. Δημήτριος Φαφούτης, καθώς και εκπρόσωποι, στελέχη και μέλη των μονάδων απεξάρτησης, που τιμήθηκαν για το έργο τους.

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρομοιάζοντας την EW με αετόπουλο που άνοιξε τα φτερά του πριν από 2 χρόνια, σημείωσε ότι: “Σήμερα, Η EW, με την υποστήριξή της στις μονάδες απεξάρτησης Θεσσαλονίκης και πέρυσι των 12 ιδρυμάτων, απέδειξε ότι ενστερνίζεται και στέκεται αρωγός στα προβλήματα των ευαίσθητων ομάδων της περιοχής».

Κατά την παράδοση της τιμητικής πλακέτας στην κα Πόπη Αβραμίδου, Υπεύθυνη Διοίκησης Οικονομικού ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ, ο κ. Παπαθεμελής δήλωσε: “Χαιρετίζουμε την αίσθηση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η οποία οδήγησε την ELECTRO WORLD στην απόφασή της να τιμήσει σήμερα μονάδες απεξάρτησης αυτής της περιοχής, οι οποίες προσφέρουν σημαντικό έργο στην καταπολέμηση της πιο επικίνδυνης πανδημίας για τα νέα παιδιά, της κατάρας των ναρκωτικών. Βεβαίως, πρέπει να γίνουν πάρα πολλά ακόμη από την κοινωνία και από κοινωνικούς φορείς αλλά ό, τι γίνεται για τη συνειδητοποίηση της ανάγκης λήψης μέτρων είναι θετική προσφορά”.

Η βουλευτής κα Εύα Καϊλή επέδωσε την τιμητική πλακέτα στον συντονιστή του ΟΚΑΝΑ Β. Ελλάδος κο Γαζγαλίδη και μίλησε πολύ συγκινημένη για το πρόβλημα των ναρκωτικών  ανάμεσα στους νέους ανθρώπους: “Έχω πολλές φορές κάνει επερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα των ναρκωτικών γιατί πιστεύω πως είναι το μείζον πρόβλημα της γενιάς μου. Με όσα μέσα διαθέτω, δεσμεύομαι να μάχομαι κατά της μάστιγας και να προσφέρω σε ένα σύγχρονο και εποικοδομητικό διάλογο».
Ο κ. Ιωακείμ Σιγάλας, Διοικητής της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον κ. Σωτήρη Λαϊνά, Ψυχολόγο, Συντονιστή Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και σημείωσε ότι: “Eίναι άξιο συζήτησης, αλλά και παραδειγματισμού, ένας ευρωπαϊκός επιχειρηματικός όμιλος να γιορτάζει την παρουσία του στην Ελλάδα, με το σύνθημα : “Παλεύουμε κατά των ναρκωτικών”. Τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου, αποτελούν έκφραση υψηλής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ενισχύουν το αίσθημα κοινωνικής συνοχής. Σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται, η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας έχει, σίγουρα, τα βέλτιστα αποτελέσματα, όταν συντελείται σε ένα υγιές κοινωνικά περιβάλλον και σε αρμονία με την κοινωνία”.
Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικόλαος παρέδωσε την τιμητική πλακέτα για τον φορέα «ΙΑΝΟΣ» στην κα Κάκια Νικολάου, Ψυχίατρο & Επιστημονικά Υπεύθυνη τμήματος αποκατάστασης Εξαρτημένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και δήλωσε ότι: “Τα ναρκωτικά είναι η μάστιγα που “πουλάει” στην εποχή μας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η ναρκομανία είναι μια πορεία βαθμιαία που οδηγεί τους χρήστες –άνδρες και γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους- σε βέβαιη αυτοκαταστροφή. Η Εκκλησία γενικά, και ειδικά η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης βρίσκεται πάντα κοντά στους ανθρώπους που λαμβάνουν διάφορες πρωτοβουλίες κατά της μάστιγας αυτής. Μεταφέροντας λοιπόν τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Παναγιότατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, συγχαίρουμε τους διοργανωτές και την εταιρεία ELECTRO WORLD αλλά και τα κέντρα αποτοξίνωσης για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να απαλλαγούν οι άνθρωποι από αυτή τη δοκιμασία ούτως ώστε να απολαμβάνουν ελεύθερα το αγαθό δώρο της ζωής χωρίς υποκατάστατα”.

Ο Δήμαρχος Θερμαικού κος Ιωάννης Αλεξανδρής παρέδωσε την τιμητική πλακέτα για τον φορέα «ΜΕΘΕΞΙΣ» στον κο Ιωάννη Γρηγορίου, Ψυχιάτρο – Ψυχοθεραπευτή & Επιστημονικά Υπεύθυνο Μονάδας Απεξάρτησης από Αλκοόλ, Φάρμακα & Τυχερά παιχνίδια και σημείωσε ότι: «Σας συγχαίρω για την κοινωνική προσφορά σας που έχει να κάνει με την πάλη κατά των ναρκωτικών . Η ευαισθησία και ο ζήλος που επιδεικνύεται είναι άξια λόγου και φυσικά όλοι ευχόμαστε τα καλύτερα για την ευόδωση των προσπαθειών σας».

Μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης κου Παπαγεωργόπουλου, ο Αντιδήμαρχος Δημοσίων έργων και Κυκλοφορίας Θεσσαλονίκης κ. Βαγγέλης Δημητρίου και ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού και Τοπογραφίας Βενιαμίν Καρακωστάνογλου παρέδωσαν την τιμητική πλακέτα για τον φορέα «ΑΡΓΩ» στον κο Γεωργάκα, Νευρολόγο – Ψυχίατρο & Αναπληρωτή Διευθυντή Εθνικού Συστήματος Υγείας και τόνισαν ότι: “Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που είναι πολύ σημαντική σε σχέση με το πρόβλημα. Είναι ευκαιρία πολιτεία, πολιτικοί και κοινωνία να κάνουμε πολλά περισσότερα μιμούμενοι την αλυσίδα ELECTRO WORLD”.

Ο κ. Chris Matthews, Διευθύνων Σύμβουλος της DSGi Ελλάδας, δήλωσε σχετικά: “Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά για την επέτειο των 2 ετών λειτουργίας της ELECTRO WORLD στην Ελλάδα. Με αφορμή τον εορτασμό αυτής της επετείου στην Πυλαία, όπου ανοίξαμε το πρώτο μας κατάστημα τον Ιούλιο του 2007, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτε

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως