{ Μουσική }

Η Ελένη & η Σουζάνα Βουγιουκλή στην αυλή του ΜΙΕΤ

συναυλία εορτασμού των 30 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας της Βίλας Καπαντζή


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

Η Ελένη & η Σουζάνα Βουγιουκλή στην αυλή του ΜΙΕΤ

Χώρος: Βίλα Καπαντζή
Διεύθυνση: Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας 108, 54643
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Βίλα Καπαντζή
Τιμή: από 10.00
Ποιοι: Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή
Πότε: 13/09/2019
Ώρα έναρξης: 21:00

Το MIET στο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας της Βίλας Καπαντζή ως Πολιτιστικού Κέντρου, από την αποκατάστασή της, το 1989 από την Εθνική Τράπεζα, μέχρι σήμερα, διοργανώνει τη συναυλία.

Το MIET στο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας της Βίλας Καπαντζή ως Πολιτιστικού Κέντρου, από την αποκατάστασή της, το 1989 από την Εθνική Τράπεζα, μέχρι σήμερα, διοργανώνει τη συναυλία.
Η Ελένη & η Σουζάνα Βουγιουκλή στην αυλή του ΜΙΕΤ
την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00
στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108

Η αυλή της βίλας Καπαντζή μετατρέπεται σε φιλόξενο σκηνικό, που θα υποδεχθεί μια μοναδική μουσική παράσταση των αδερφών Βουγιουκλή: μια περιοδεία στη γεωγραφία της μουσικής.
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή –δυο ξεχωριστές παρουσίες της ελληνικής μουσικής σκηνής, καθηλωτικές από τη σκηνική παρουσία μέχρι την ερμηνεία τους– τραγουδούν, a capella αλλά και με τη συνοδεία πιάνου και κιθάρας που παίζουν οι ίδιες, ένα ευρύ φάσμα τραγουδιών από όλη τη Μεσόγειο: ρεμπέτικα και σεφαραδίτικα, μουσικές της Κάτω Ιταλίας αλλά και παραδοσιακά της Ανατολής και των Βαλκανίων.

Οι αυθεντικές  ερμηνείες των δύο μουσικών-περφόρμερς με τις έντονα βαλκανικές επιρροές αναδεικνύουν τον αρχέγονο παγκόσμιο ήχο, με όχημα τραγούδια απ? όλη την υφήλιο καθώς και με δικές τους συνθέσεις.

Βιογραφικό:
Η Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από 20 γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a capella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες. Tο ρεπερτόριό τους το αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διάφορων λαών καθώς και δικές τους συνθέσεις.
Έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως η Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο, ο Goran Bregovic, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Ψαραντώνης, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Γιάννης Σπάθας, ο Βασίλης Λέκκας, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, οι Rotting Christ κ.ά.
Έχουν δώσει συναυλίες έθνικ, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής σε σημαντικές διοργανώσεις και διεθνή φεστιβάλ: στη Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών του Μιλάνου, στο θρυλικό Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, στο International Mugham Center του Μπακού, σε αρχαία θέατρα και πύργους, σε όλα τα Μέγαρα Μουσικής της Ελλάδας, σε εθνικά θέατρα αλλά και σε σημαντικά jazz clubs ανά τον κόσμο.

Eισιτήριο θεάματος:
Κανονικό: 12 ευρώ
Φοιτητικό / Ανέργων : 10 ευρώ
Εισιτήρια θα διατίθενται επίσης την ημέρα της συναυλίας στον χώρο της εκδήλωσης
Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται:
► Μέσω του viva.gr στον παρακάτω σύνδεσμο: http://bit.ly/2xQdc1O
► Στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11)
► Στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βασιλίσσης Όλγας 108. (καθημερινά 9:00-15:00).  Στην ταξιθεσία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την προσέλευση.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30.

Διοργάνωση: Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης - ΜΙΕΤ

Πληροφορίες
τηλ. 2310 295 170-7 καθημερινές 9.00 – 14.30

ΟΑΣΘ
αν κινείστε προς το κέντρο: 3Κ, 5, 6 (στάση Ανάληψη)
αν κινείστε προς τα νοτιοανατολικά: 3Κ, 5, 6 (στάση Πέτρου Συνδίκα)

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ