{ Θέατρo }

H Facta Non Verba παρουσιάζει την performance kör στη Φάμπρικα Υφανετ


Κατηγορίες: Θέατρο

H Facta Non Verba παρουσιάζει την performance kör στη Φάμπρικα Υφανετ
Δωρεάν

Χώρος: Φάμπρικα Υφανετ
Διεύθυνση: Ομήρου & Περδίκα Κάτω Τούμπα, 54639
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Φάμπρικα Υφανετ
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Εβελίνα Βάιου, Άρτεμις Γεωργοπούλου, Μαριάννα Γκουσδουβά, Σάσα Δημητριάδου, Δημήτρης Καρόγλου, Στέλιος Κιοσές, Λένα Ντάγκα, Τζόαννα Πεφτουλίδου, Έλενα Σταματοπούλου. Στράτος Τζωρτζάκης, Αλέξανδρος Τσώνος
Πότε: 04/10/2019 - 06/10/2019
Ημέρες & Ώρες
Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 21:00

Performance kör* Ερευνητικό πειραματικό project για τον ελληνικό εμφύλιο. Work in progress στη Φάμπρικα Υφανετ

H Facta Non Verba παρουσιάζει την performance kör. H τούρκικη λέξη για τον τυφλό-ή-ό είναι το σχεδίασμα Α, εκδοχή Β του θεατρικού, ερευνητικού και πειραματικού project, work in progress πάνω στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, που δουλεύουμε από τα μέσα του φθινοπώρου του 2018. Το kör, Σχεδίασμα Α, εκδοχή Β αποτελεί τη δεύτερη απόπειρα της ομάδας να επικοινωνήσει την αναζήτησή της πάνω στο Θέατρο της Επικοινωνίας που έχει εγκαινιάσει από το 2017. Έχει προηγηθεί η πρώτη εκδοχή του σχεδιάσματος, στις 30 Μαρτίου 2019 στον χώρο της Facta Non Verba, Βαλαωρίτου 18, 7ος όροφος, Θεσσαλονίκη.
 
 Επιλέξαμε τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα μας, επειδή πρόκειται για μια περίοδο που η δημοκρατία βιάστηκε. Μια εποχή που δηλητηριάσε την ελληνική κοινωνία και επανέφερε βρυκόλακες του παρελθόντος που όλοι νόμιζαν πως ήταν νεκροί. Επειδή, λοιπόν, η εποχή μας ομοιάζει ανατριχιαστικά ως προς το θέμα των βρυκολάκων, θεωρήσαμε πως πρέπει να αναστοχαστούμε μέσα από ένα δημιουργικό πρίσμα πάνω στον ελληνικό εμφύλιο, ώστε να διδαχθούμε από την Ιστορία προς όφελος της ζωής και όχι του θανάτου, του φωτός και όχι του σκοταδιού. Γιατί αποτελεί κοινό τόπο για μας ότι το θεάτρο μας κάνει καλύτερους πολίτες και ανθρώπους.
 
Επιλέξαμε να μοιραστούμε τη δεύτερη εκδοχή του πρώτου σχεδιάσματος του kör στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ, για να στηρίξουμε έναν ελεύθερο κοινωνικό χώρο, οι οποίοι έχουν τεθεί στο στόχαστρο της καταστολής, γιατί επίσης αποτελεί κοινό τόπο για μας ότι ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτη και η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
 
Performance kör*
Ερευνητικό πειραματικό project για τον ελληνικό εμφύλιο.
Work in progress.
ώρα 21:00
4-5-6 Οκτωβρίου
* Λέξη τούρκικη: τυφλός, -ή, -ό
 
Σύλληψη-σκηνοθεσία: Έλενα Σταματοπούλου 
Μουσική: Σάββας Μεταξάς
Αφίσα: Gra-fistiki DesignHouse
Teaser: Βασίλης Κομματάς
 
Διανομή
Εβελίνα Βάιου  
Άρτεμις Γεωργοπούλου 
Μαριάννα Γκουσδουβά 
Σάσα Δημητριάδου 
Δημήτρης Καρόγλου 
Στέλιος Κιοσές 
Λένα Ντάγκα 
Τζόαννα Πεφτουλίδου 
Έλενα Σταματοπούλου 
Στράτος Τζωρτζάκης
Αλέξανδρος Τσώνος 
 
Facta Non Verba
factanonverba2002.blogspot.com
www.facebook.com/factanonverba2002
 


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ