Η Γαλλία αναστέλλει τον ρόλο της στη ναυτική επιχείρηση Sea Guardian στη Μεσόγειο

Η Γαλλία αναστέλλει τον ρόλο της στη ναυτική επιχείρηση Sea Guardian στη Μεσόγειο

Μετά την εμπλοκή της 10ης Ιουνίου με την Τουρκία

Ο Τούρκος πρέσβης στο Παρίσι δήλωσε την Τετάρτη ότι το Παρίσι είχε ενημερώσει το ΝΑΤΟ για την αναστολή συμμετοχής του σε ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο, μετά από έρευνα για ένα περιστατικό μεταξύ πολεμικών πλοίων.
Η Ατλαντική Συμμαχία ανακοίνωσε στα μέσα Ιουνίου την έναρξη έρευνας για τις κατηγορίες της Γαλλίας σχετικά με το συμβάν της 10ης Ιουνίου.
 
“Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ διέταξε μια έρευνα που μόλις διεξήχθη και σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχα, δεν συμφωνεί με την καταγγελία των Γάλλων φίλων μας”, δήλωσε ο Τούρκος  πρέσβης κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία. “Φαίνεται ότι οι ειδικοί του ΝΑΤΟ δεν καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα”, πρόσθεσε. 
”Είχα τις πληροφορίες χθες, φαίνεται ότι το Courbet (πολεμικό πλοίο) αποσύρεται από αυτήν την άσκηση του ΝΑΤΟ “, δήλωσε ο Τούρκος Πρέσβης στο Παρίσι Ισμαήλ Χακίκι Μούσα κατά τη διάρκεια ακρόασης στη γαλλική Γερουσία.
 
Η γαλλική εφημερίδα L’Opinion ανέφερε την Τετάρτη ότι η Γαλλία έστειλε επιστολή στο ΝΑΤΟ, ενημερώνοντας τη συμμαχία για την απόφασή της να αναστείλει το ρόλο της στην Επιχείρηση Sea Guardian. 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως