13.8 C
Thessaloniki
10.9 C
Athens

«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει» στο Θέατρο Κολοσσαίον

Μετά την περσινή επιτυχία «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΛΑΡΟ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ» συνεχίζει  ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ.  
 
Το έργο αρχίζει με αφορμή την οικολογική καταστροφή των θαλασσών από τα απόβλητα των ανθρώπων.
 
Η Κενγκά, μια γλαροπούλα που μεταναστεύει για τη Βισκάγια, πέφτει θύμα της ρύπανσης της θάλασσας από το πετρέλαιο. Προτού το πετρέλαιο καταφάει τα φτερά της, η Κενγκά, καταφέρνει μια τελευταία πτήση στο μπαλκόνι που ζει ένας γάτος που ήταν μαύρος, πελώριος και χοντρός, ο Ζορμπάς! Η Κενγκά βλέπει στα μάτια του Ζορμπά ένα καλό πλάσμα και του εμπιστεύεται ότι πολυτιμότερο έχει…το αυγό της.
 
Επίσης του ζητάει να υποσχεθεί τρία  πράγματα. Ότι δεν θα φάει το αβγό, ότι θα το κλωσάει μέχρι να γεννηθεί το γλαρόνι και … ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ!!!! Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι…
«Το νιαούρισμα τιμής που δίνει ένας γάτος του λιμανιού, δεσμεύει όλους τους γάτους του λιμανιού.  Αυτή η παράξενη παρέα γάτων, ο Κολονέλο, ο Γραμματικός, ο Ξερόλας και ο Σταβέντο με τον Ζορμπά σε ρόλο «Μαμάς», αναλαμβάνει να εκπληρωθεί η υπόσχεση! Μπορούν όμως να τα καταφέρουν χωρίς την βοήθεια των ανθρώπων;  Η μικρή γλαροπούλα, η Καλότυχη, με την παρέα των γάτων ανακαλύπτουν πόσο σπουδαίο είναι να εκτιμούν, να σέβονται και να αγαπάνε ένα διαφορετικό πλάσμα από αυτούς.
 
Ένα μοναδικό έργο που υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους . Ένα θεατρικό ταξίδι με μάσκες, puppets, γάτους σε μέγεθος ανθρώπου και ανθρώπους που φτάνουν μέχρι το ταβάνι! 
Ένα θέαμα που θα σας καθηλώσει, ένα έργο που θα σας συγκινήσει, προσαρμοσμένο με πολύ σεβασμό και αγάπη γι αυτό το τόσο απαιτητικό και δύσκολο κοινό… Τα παιδιά!
 
 
Ένα θεατρικό έργο,  παιδαγωγικό, σύγχρονο και ψυχαγωγικό,
ένα έργο που αποτελεί διδακτική ύλη για σχολεία
Σκηνοθετικό σημείωμα:
 
Με αγάπη και πολύ χιούμορ, ο Σεπούλβεδα μιλάει για την τιμή, τη δικαιοσύνη, τη συντροφικότητα, την υπεράσπιση του αδυνάτου και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα κάθε πλάσματος.
 
Η αποδοχή του διαφορετικού, η τήρηση των υποσχέσεων και η αφοσίωση σε αγαπημένα πρόσωπα είναι οι θεματικοί άξονες της αφήγησης. Οι «κακοί» όμως καραδοκούν. Σκοπός της παράστασης, με αφορμή την ιστορία, είναι όχι απλώς να περάσουμε θετικά μηνύματα στα παιδιά, αλλά να απευθυνθούμε σ? εκείνα μιλώντας στη δική τους γλώσσα και μέσα από την πλοκή να προβληματιστούν για σημαντικά ζητήματα της ζωής βγάζοντας τα δικά τους συμπεράσματα. 
 
Γιατί όπως λέει κι ο Ζορμπάς «Πετάει μόνο αυτός που τολμάει να πετάξει…»
 
Ένα παραμύθι για παιδιά και ενηλίκους.
 
Συντελεστές:
Βασισμένο στο έργο του Luis Sepúlveda 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ OPERA
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Θεατρική Διασκευή: Μαίρη Ανδρέου  
Σκηνοθεσία, Στίχοι : Βασίλης Ισσόπουλος 
Σκηνικά, Κοστούμια : Νίκος Καλαϊτζίδης 
Κίνηση, Χορός: Πόλυ Βόικου 
Μουσική: Δημήτρης Κανίογλου 
Φωτισμοί:  Τρύφων Κεχαγιάς 
Βοηθός Σκηνοθέτη:  Λάμπρος Ταυρινόπουλος
Παίζουν : Αλέξανδρος Βοζινίδης, Νίκος Κουνέλης, Βαγγέλης Μπόλλας, Ναταλία Λυδία Παππά, Κρις Σάγκλα, Μαρία Σπαθοπούλου, Γρηγόρης Τίλδης.
 
Τιμή εισιτηρίου:10 ευρώ, Παιδικό 8 ευρώ
 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ 21&28/2 
Πληροφορίες στο 2310 834996 και στο 6987 089 778 .
 

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
few clouds
13.9 ° C
15 °
13 °
38 %
3.1kmh
20 %
Τρ
13 °
Τε
15 °
Πε
15 °
Πα
16 °
Σα
17 °