«Η κατάληψη» στην κινηματογραφική λέσχη του Ε.Κ.Θ.

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, πιστεύει ότι ο κινηματογράφος είναι μια αφορμή για να συζητήσουμε για τα επίκαιρα ή μη προβλήματα, με τρόπο νηφάλιο και παραγωγικό, όσον αφορά στην παραγωγή ιδεών, σε επίπεδο κοινωνίας. Ξεκινά το φθινόπωρο του 2010 τις δραστηριότητές της με το επίκαιρο θέμα της οικονομικής κρίσης που έχει απασχολήσει πολλούς ανθρώπους της πολιτικής και θα ενεργοποιήσει πολλές συζητήσεις, για πολύ καιρό ακόμα.

Σήμερα : «Η κατάληψη» («The take»), 2004, του Avi Lewis.

Φτάνουμε πλέον στην παρούσα οικονομική κατάσταση. Τι θα γίνει αν κλείσει ένα μεγάλο μαγαζί ή ένα εργοστάσιο; Το παράδειγμα έρχεται από την Αργεντινή. Οι ίδιοι οι εργάτες αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Παίρνουν τα ηνία της επιχείρησης στα χέρια τους και με απόλυτη υπευθυνότητα προσπαθούν να την ανορθώσουν. Τα καταφέρνουν! Δίνουν μια απάντηση στην άποψη που λέει ότι το παιχνίδι της αυτοδιαχείρισης είναι χαμένο, λειτουργώντας λίγο μοιρολατρικά, λίγο απαισιόδοξα και αντιδραστικά. Αυτό το ντοκιμαντέρ μας δείχνει ένα παράδειγμα από ένα δίκτυο που λειτούργησε στην Αργεντινή όταν έγινε το μεγάλο κραχ και τεράστια κεφάλαια χάθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη, στην κυριολεξία. Μια πρόταση, ίσως, για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει ενταχθεί πλέον και η χώρα μας.

Όλες οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου, στην αίθουσα προβολών Αβράαμ Μπεναρόγια, τηλ. 2310-287348, 252911, κάθε Πέμπτη, από τις 11 Οκτωβρίου μέχρι 29 Νοεμβρίου 2010, στις 7.30 μ.μ. Μετά την προβολή θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην πολιτική και στον κινηματογράφο. Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως