{ Τελευταία νέα }

Η Κρητικιά Ειρήνη Τζώρτζογλου είναι η νικήτρια του Βρετανικού MasterChef 2019.


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Η Κρητικιά Ειρήνη Τζώρτζογλου είναι η νικήτρια του Βρετανικού MasterChef 2019.Η Ειρήνη Τζώρτζογλου, που πριν συνταξιοδοτηθεί εργαζόταν ως τραπεζική υπάλληλος, δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει νέα καριέρα ανοίγοντας εστιατόριο. 
Η 61χρονη, που μεγάλωσε στην Κρήτη και τώρα ζει στο Κάρτμελ της κομητείας Κάμπρια, στη βορειοδυτική Αγγλία, αναφέρει το BBC, κατέκτησε την πρώτη θέση σε έναν ιστορικό τελικό όπου για πρώτη φορά διαγωνίστηκαν μόνο γυναίκες.

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου έγινε η 15η ερασιτέχνης μάγειρας που κερδίζει τον πολυπόθητο τίτλο, κερδίζοντας την 42χρονη Τζίλι ΜακΚορντ και την 28χρονη Ντέλια Μαρία Ασέρ, στον χθεσινό τελικό.

«Έγινε τόσο γρήγορα που ένιωσα πως στον τελικό και οι τρεις μας ήμασταν σαν ένας. Όλες κάναμε το δικό μας αλλά στην ουσία ήμασταν ενωμένες, οπότε το πρώτο που σκέφτηκα ενστικτωδώς ήταν: "Μπορώ να μοιραστώ το βραβείο με τις φίλες μου;"», δήλωσε η 61χρονη «Είμαστε τυχερές που αποτελούμε τρεις γυναίκες οι οποίες αγαπούν και σέβονται η μια την άλλη και τα ταλέντα μας», πρόσθεσε.

Ο κριτής Τζον Τορόντ δήλωσε πως η Ειρήνη Τζώρτζογλου «έχει μαγεία στα δάχτυλά της και μια φωτά στο στομάχι της» μετά την ανακήρυξή της ως νικήτρια του διαγωνισμού.
Όπως είπε: «Παίρνει το φαγητό που ξέρει καλά από την Κρήτη και το ανασυνθέτει σε ένα σύγχρονο πλαίσιο – αυτό κάνει η Ειρήνη και είναι εκπληκτική. Έχει μια μαγεία στα δάχτυλά της και μια φωτιά στο στομάχι της. Ήθελε να κάνει τα εγγόνια της περήφανα και τα κατάφερε!»
Και ο Γκρεγκ Γουάλας επαίνεσε την έμπνευση της Ειρήνης Τζώρτζογλου που βασιζόταν στα ελληνικά συστατικά και τις γεύσεις.
Όπως είπε: «Οι μικρές πινελιές ελληνικών γεύσεων και ελληνικών συστατικών της Ειρήνης είναι ελκυστικές. Μπορεί να μάθει κάποιος την τεχνική του μαγειρέματος, αλλά αυτό που δεν μπορείς να ενσταλάξεις σε κάποιον είναι η αγάπη και το πάθος και η Ειρήνη το έχει. Κάθε φορά που μαγειρεύει το κάνει με την καρδιά της».

 

 

 

 

 

 

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___