{ Τελευταία νέα }

H κυβέρνηση προ των πυλών για απαγόρευση κυκλοφορίας; Αναμένουμε ανακοίνωση το απόγευμα


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

H κυβέρνηση προ των πυλών για απαγόρευση κυκλοφορίας; Αναμένουμε ανακοίνωση το απόγευμαH κυβέρνηση προ των πυλών για απαγόρευση κυκλοφορίας;

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα, θα ληφθεί όποιο μέτρο χρειαστεί. 
Ειδικότερα,  ο Στέλιος Πέτσας,  μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, απάντησε στο ερώτημα για ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, λέγοντα ότι «Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζεται.
Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει». Απηύθυνε μάλιστα εκ νέου έκκληση στους πολίτες να πειθαρχήσουν στις οδηγίες και να μείνουν στα σπίτια τους.
Ο ίδιος, μιλώντας και στο Open, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας και lockdown, επισήμανε: «Δίνουμε συνεχώς συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Εάν χρειαστεί, όμως, να το κάνουμε και αυτό, θα το κάνουμε. Βασική προτεραιότητα είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Όποιο μέτρο βοηθά σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το πάρουμε».
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε ανακοίνωση πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών και τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να προβεί απόψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής»  τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση σχετικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας από τον κορονοϊό covid-19. Ο Νίκος Χαρδαλιάς,  ερωτηθείς για το lockdown απάντησε: «Το πρόβλημα δεν είναι στατικό, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια επιδημία σε πλήρη εξέλιξη που κάθε μέρα έχει νέα δεδομένα. Και κάθε μέρα, εκτιμάμε διαρκώς τα στοιχεία και αποφασίζουμε τη λήψη ή όχι νέων μέτρων, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Σας θυμίζω πως την τελευταία εβδομάδα σε σχεδόν καθημερινή βάση, ανακοινώνουμε νέους περιορισμούς και δεν αφήνουμε δευτερόλεπτο να πάει χαμένο.
Στο δια ταύτα της ερώτησης αν δηλαδή θα καταλήξουμε σε ένα γενικό lockdown, δεν μπορώ να σας απαντήσω προκαταβολικά, παρά μόνο με τη φράση που έχει πει ο πρωθυπουργός: “Θα πάρουμε όσα μέτρα χρειαστεί, όσο σκληρά και αν είναι για να αντιμετωπίσουμε τον ιό”» .
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 18:00 ο πρωθυπουργός, με διάγγελμά του, πρόκειται να ανακοινώσει την απαγόρευση μετακινήσεων των πολιτών. Στη συνέχεια, στις 19:00 οι υπουργοί Νίκος Χαρδαλιάς, Κυριάκος Πιερρακάκης και Βασίλης Κοντοζαμάνης θα εξειδικεύσουν τα μέτρα πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.
 
 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ