Η Κύπρος θα πληρώσει τις διακοπές επισκεπτών που θα μολυνθούν από τον κορωνοϊό

Η Κύπρος θα πληρώσει τις διακοπές επισκεπτών που θα μολυνθούν από τον κορωνοϊό

Με ανακοίνωση της, η κυπριακή κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι θα πληρώσει για τη διαμονή, τη φαρμακευτική περίθαλψη και το φαγητό των ασθενών και των οικογενειών τους.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων, θα είναι διαθέσιμο και ένα ξενοδοχείο με 100 κλίνες μόνο για πιθανά «τουριστικά κρούσματα», καθώς και μερικά «ξενοδοχεία καραντίνας» για τις οικογένειες ή τους συνταξιδιώτες των ασθενών.
«Οι τουρίστες θα πρέπει να πληρώσουν μόνο το κόστος των δύο πτήσεων τους προς και από την Κύπρο», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα της κυβέρνησης, η οποία θα θέσει σε εφαρμογή ένα πακέτο μέτρων για την εκ νέου δραστηριοποίηση του τουρισμού στο νησί, το οποίο έχει καταγράψει πολύ λίγα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, η Κύπρος καταγράφει 939 κρούσματα και 17 θανάτους από την COVID-19 έως σήμερα.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα αεροδρόμια της στις 9 Ιουνίου για επισκέπτες από ορισμένες χώρες που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου, όπως η Γερμανία, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Μάλτα.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως