Η Μαρία Τζιρίτα θα παρουσιάσει το το βιβλίο της «Όσα η αγάπη συγχωρεί» στο PUBLIC Tσιμισκή

Η Μαρία Τζιρίτα θα παρουσιάσει το το βιβλίο της «Όσα η αγάπη συγχωρεί» στο PUBLIC Tσιμισκή

Tη Δευτέρα 24 Απριλίου και ώρα 19.00, η συγγραφέας Μαρία Τζιρίτα θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Όσα η αγάπη συγχωρεί» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, στο Public Τσιμισκή.

Αργοστόλι 1953

Ο καταστροφικός σεισμός αναγκάζει τη Μάντη και τον Χρήστο, που αγαπιούνται από παιδιά, να πάρουν δρόμους χωριστούς, αφού εκείνος φεύγει με τον πατέρα του για τη Γερμανία. Έπειτα από μερικά χρόνια ο Χρήστος επιστρέφει και οι δυο νέοι παντρεύονται, πραγματοποιώντας το όνειρό τους.

Η Μάντη όμως, που έχει ήδη επιβαρυμένη ψυχική υγεία, πολύ σύντομα κλονίζεται σοβαρά όταν ανακαλύπτει τα μυστικά που εκείνος της κρατούσε. Φοβούμενη τις κακές γλώσσες στο νησί, παίρνει τον Νικόλα, τον εξάχρονο γιο τους, και μετακομίζει στην Αθήνα. Το ζευγάρι μένει μακριά ο ένας από τον άλλον για είκοσι ολόκληρα χρόνια, χωρίς όμως ποτέ να πάρει διαζύγιο.

Μέχρι που η Μάντη αρχίζει σταδιακά να χάνεται στα μονοπάτια του μυαλού της και τελικά διαγιγνώσκεται με πρώιμο Αλτσχάιμερ. Τότε τα πάντα θα ανατραπούν. Ο Χρήστος, η Μάντη, αλλά και ο Νικόλας θα πρέπει να ανακαλύψουν τη δύναμη της αγάπης και όσα εκείνη συγχωρεί…

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Λένα Μαντά, συγγραφέας
και η δρ. Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος – ψυχίατρος.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ολυμπία Σκορδίλη.