{ Τελευταία νέα }

H Mitsubishi αλλάζει στρατηγική στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η ανακοίνωση της Ελληνικής αντιπροσωπείας.


Κατηγορίες: Οικονομία

H Mitsubishi αλλάζει στρατηγική στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η ανακοίνωση της Ελληνικής αντιπροσωπείας.Η ανακοίνωση της Ελληνικής αντιπροσωπείας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίζει να υποστηρίζει τόσο τις πωλήσεις των διαθέσιμων μοντέλων της μάρκας όσο και τις υπηρεσίες after sales

Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι αλλάζει στρατηγική στην Ευρωπαϊκή αγορά. Δεν πρόκειται για μείωση των επενδύσεων, αλλά για μη ανανέωση των σημερινών μοντέλων μόλις φτάσουν στο τέλος του επιχειρηματικού τους κύκλου. Ωστόσο, θα συνεχίσει να υποστηρίζει με υπηρεσίες after sales και ανταλλακτικά τους υφιστάμενους κατόχους, αλλά και αυτούς που θα αγοράσουν εντός του έτους.
 
Αυτό σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο ότι σε λίγα χρόνια η Mitsubishi δεν θα πωλεί πλέον αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Αντ'  αυτού, ακολουθώντας τα σχέδια της Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, η εταιρεία των τριών διαμαντιών θα επικεντρωθεί στις κύριες αγορές της: Ιαπωνία, Νοτιοανατολική Ασία και Ωκεανία (Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία) στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου σχεδίου ανάκαμψης το οποίο ονόμασε «Small but Beatuful»!!!
 
Αυτό το νέο σχέδιο έχει τεθεί σε έμεση ισχύ.  Έτσι, το Mitsubishi Outlander, το υβριδικό plug-in με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, δεν θα ανανεωθεί. Το νέο μοντέλο θα έρθει στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Ωστόσο, αυτό το νέο μοντέλο θα φτάσει από τον Απρίλιο του 2021 σε άλλες αγορές. Ομοίως, αντίο στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ένα νέο SUV που η μάρκα σχεδίαζε να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.
 
Η Mitsubishi διαβεβαιώνει ότι δεν έχει άλλη επιλογή, αφού πρέπει να μειώσετε το πάγιο κόστος σας κατά 20% και να εστιάσει τις επενδύσεις στις πιο σημαντικές αγορές και όπου βλέπει αναπτυξιακό δυναμικό. Για τη Mitsubishi, το επίπεδο κερδοφορίας στην Ευρώπη βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από το 1975.
 
Η Mitsubishi πωλεί αυτοκίνητα στην Ευρώπη από το 1975 και έχει φτάσει ακόμη και στην παραγωγή σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της Nedcar στις Κάτω Χώρες, από το 1995 έως το 2021. Παρεμπιπτόντως, αυτό το εργοστάσιο είναι αυτό που πωλήθηκε στον ολλανδικό όμιλο VDL και που κατασκευάζει τώρα τη BMW X1 καθώς και το MINI Countryman, μεταξύ άλλων.
 
Αναφορικά με την Ευρώπη, σε μια πολύ ολιγόλογη ανακοίνωση 100 περίπου λέξεων, αναφέρει ότι σταματά την παρουσίαση νέων μοντέλων, παράλληλα όμως θα συνεχίσει να πουλά αυτά της υφιστάμενης γκάμας της, προφανώς για όσο υπάρχει στοκ.
 
Η ελληνική αντιπροσωπεία σε ανακοίνωσή της, αναφέρει τα εξής:
 
ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ - MITSUBISHI MOTORS CORPORATION
H Mitsubishi Motors Corporation ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο μεσοπρόθεσμο πλάνο της, στόχος του οποίου είναι η βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, δίνοντας έμφαση στις ενέργειες μείωσης του λειτουργικού κόστους και του κόστους παραγωγής, καθώς και στον επανασχεδιασμό της στρατηγικής της στις επιμέρους αγορές αναλόγως των εκάστοτε ευκαιριών και ρίσκων.
 
Στο πλαίσιο αυτό, μια σειρά από παράγοντες με κυριότερο τον αυστηρό κανονισμό CAFÉ για την μείωση των ρύπων CO2που έχει επιβληθεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και ο οποίος οδηγεί σε ιδιαίτερα αυξημένα κόστη παραγωγής, αναγκάζουν τον ιαπωνικό  κολοσσό να προσαρμόσει ανάλογα τη γκάμα των μοντέλων που θα διατίθενται τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη.
 
Η Mitsubishi Motors Corporation διαβεβαιώνει τόσο τους υπάρχοντες όσο και τους μελλοντικούς
αγοραστές των προϊόντων της ότι οι υπηρεσίες after sales (διάθεση ανταλλακτικών και τεχνική
υποστήριξη) θα συνεχίσουν να παρέχονται απρόσκοπτα στις επιμέρους Ευρωπαϊκές αγορές καθώς τα οχήματα της θα εξακολουθούν να παράγονται και να διατίθενται σε άλλες αγορές. Αντίστοιχα, η Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, Επίσημος Εισαγωγέας της Mitsubishi Motors από το 1963 στην Ελλάδα δεσμεύεται προς τους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες που την εμπιστεύονται ότι θα συνεχίζει να υποστηρίζει τόσο τις πωλήσεις των διαθέσιμων μοντέλων της μάρκας όσο και τις υπηρεσίες after sales μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της.
 
Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1922 σε μια σειρά από κλάδους σχετιζόμενους με την ιδιωτική και επαγγελματική μετακίνηση και τα βιομηχανικά και κατασκευαστικά μηχανήματα. Εκπροσωπεί κορυφαίους κατασκευαστές όπως Honda Motors,
Mitsubishi Motors, Volvo, Renault Trucks, Komatsu, Massey Ferguson, Honda Marine, Volvo Penta καθώς και τα ελαστικά Kumho Tyres, Infinity κ.ά. Επιπλέον, όσον αφορά τις υπηρεσίες, η εταιρεία Απόλλων Α.Ε., συμφερόντων του Ομίλου Επιχειρήσων Σαρακάκη, δραστηριοποιείται στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά για πάνω από 60 χρόνια, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφάλισης και διαχείρισης κινδύνων.
 
Τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη εφαρμόζει ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης επεκτείνοντας συνεχώς το εύρος των προϊόντων και των υπηρεσιών του τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις αγορές της Κύπρου και των Βαλκανίων.
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ