Η ολίσθηση προς τη διαφθορά τσουλάει με συνδικαλιστικούς τροχούς!

Προηγήθηκε ο ήχος της συσκευής του Μπελ. «Έλα… δεν θα το πιστέψεις, είναι σοβαρό, δεν σου κάνω πλάκα… διορίστηκα διοικητής στο νοσοκομείο…». Κάθισα στον καναπέ του σπιτιού μετά την υπόκωφη εκπυρσοκρότηση των λόγων που άκουσα, παλεύοντας να συγκρατήσω το φλιτζάνι του καφέ που έβλεπα να φεύγει από τα χέρια μου.

Ποιος, πότε, πώς… δεν είναι δυνατόν! Πώς γίνεται το διεφθαρμένο σύστημα να κάνει αυτό που θα ήταν αυτονόητο σε μια άλλη χώρα! Αυτό ονομάζεται αλκυονίδα, αυταπάτη, ψιθύρισα μέσα μου…

Θυμάμαι που έλεγε σε προγενέστερο χρόνο γελώντας «Έλα, έκανα μια αίτηση μόνο και μόνο για να τους παιδέψω να έχουν πολλές να εξετάσουν». Μόνο που αυτό το γέλιο το κατάπιε τη μέρα που στα ξαφνικά δέχθηκε ένα τηλέφωνο «Η κυρία Χ; Να σας συνδέσω με την κυρία υπουργό…». Όπου η κυρία υπουργός -με το παράξενο όνομα- της ανακοίνωσε απερίφραστα πως με βάσει τα προσόντα της, τις ακαδημαϊκές σπουδές και τα μεταπτυχιακά της, διορίζεται διοικητής στο νοσοκομείο… «Μα εγώ έκανα την αίτηση για να αποδείξω πόσο διαβλητό είναι το σύστημα» μπόρεσε να αρθρώσει. «Είδατε όμως, τελικά ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα κυρία Χ.» είπε χαμογελώντας η φωνή από το υπερπέραν. Προς τιμήν τους, αμφότερες δηλώσαν η μεν πως δεν ανήκει στο Πασόκ, ή δε ότι ψάχνει να βρει συνεργάτη βάσει προσόντων και όχι κομματικής ταυτότητας.

Ως εδώ όλα καλά… Μετά από όσα άκουσα ανέπνεα, στεκόμουν ακόμη στα πόδια μου, με τη θεμελιώδη διαφορά ότι αυτό που μου αποκάλυψε η φίλη, ενοχοποιούσε όλο τον πρότερο βίο μου αντίδρασης στην καθεστηκυία τάξη και άμεσα ασθενούσε τη ρητορική μου περί ρουσφετολογικών διορισμών.

Το μετά όμως, είχε και μια ακόμη οπτική, εξίσου απαστράπτουσα, χαστούκι από ουρά ενός γιγαντιαίου τυραννόσαυρου. Από τότε που ανακοινώθηκε ο διορισμός, ξέσπασε ένας πόλεμος από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που έβαλαν λυτούς και δεμένους για να καταφέρουν να ακυρώσουν το διορισμό. Με το επιχείρημα πως η φίλη ουδέποτε ασχολήθηκε με το κόμμα, ούτε καν τους ψηφίζει και πως υπάρχουν αντίστοιχα τόσοι που έχουν μοχθήσει (προσοχή όχι για τη δουλειά που τους πληρώνει το δημόσιο, αλλά για το κόμμα!!!).Μια λογική συνεπικουρούμενη και από τους συνδικαλιστές της αντιπολίτευσης (διότι αν αύριο έρθουν αυτοί στα πράγματα τέτοιες ενέργειες χαλάνε την πιάτσα).

«Έρχονται μέχρι την πόρτα του γραφείου μου άνθρωποι που δεν γνωρίζω, με κοιτάζουν και φεύγουν θεωρώντας πως από την ώρα που δεν ανήκω στην παράταξη ο επόμενος τρόπος που είχα ως γυναίκα για να διοριστώ διοικητής θα ήταν να έχω πηδηχτεί με το μισό Πασόκ»

Απίθανη περίπτωση δεν είναι; Ένας υπουργός να διορίζει προσωπικά ο ίδιος στελέχη σε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους με βάση καθαρά τα προσόντα και να του τη πέφτουν σαν τα κοράκια οι συνδικαλιστές- εργαζόμενοι για να αλλάξει η απόφαση και να πάει κάποιος όμοιός τους… πιο σάπιοι από τους σάπιους.

Δικαίως κάποιος αναγνώστης θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί ότι αυτή είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, ίσως για το ξεκάρφωμα που λέμε και θα έπρεπε να μας απασχολούν τα αυτονόητα. Οι πολιτικοί που θησαύρισαν και αποψίλωσαν τη χώρα, οι βουλευτές με τις σχέσεις εξάρτησης, ο Γ. Παπανδρέου που υπηρετώντας το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» δήλωνε προεκλογικά, ότι χρήματα υπάρχουν, ο Κ.Καραμανλής που την έκανε και άφησε τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, ο Α. Σαμαράς με τα ναι μεν αλλά που ενώ συμφωνεί κατ’ ουσία, καταψήφισε τα σκληρά μέτρα, οι ανεύθυνοι που καπηλεύονται την Αριστερά και μονίμως τα 40 τελευταία χρόνια όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι αυτοί εξακολουθούν και κοιτούν το δάχτυλο, οι ρητορικές αρλούμπες του Λαός. Ναι, πρωτίστως φαινομενικά, αυτοί είναι οι δαχτυλοδειχτούμενοι υπεύθυνοι.
Όμως για μένα οι χειρότεροι όλων είναι αυτοί που δεν έχουν, φθονούν αυτούς που έχουν και επιθυμούν πατώντας επί πτωμάτων να αποκτήσουν όσα δεν έχουν τα προσόντα να έχουν. Κατά μια έννοια, θα τους αποκαλούσα αριβίστες… και βρίσκονται παντού. Δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο.

Σπύρος Σαρανταένας
ss@citymedia.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως