{ Παιδί }

Η Πεντάμορφη και το Τέρας στην Πλαζ Αρετσούς

Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στο Παιδικό Φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2019»


Κατηγορίες: Θέατρο | Παιδικές παραστάσεις

Η Πεντάμορφη και το Τέρας στην Πλαζ Αρετσούς
Δωρεάν

Χώρος: Πλαζ Αρετσούς
Διεύθυνση: Πλαζ, Καλαμαριά, 55110
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Πλαζ Αρετσούς
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Ελένη Γιαννούση, Χρίστος Νταρακτσής, Τάσος Ροδοβίτης
Πότε: 08/06/2019
Ώρα έναρξης: 19:00

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2019», θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννης Τσολακίδου, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, στις 19:00, στην Πλαζ Αρετσούς.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στο Παιδικό Φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2019», το μεγαλύτερο φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών στη Βόρεια Ελλάδα, που διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμαριάς.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννης Τσολακίδου, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, στις 19:00, στην Πλαζ Αρετσούς.

Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στο Παιδικό Φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2019»
με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»


Μια πρωτοβουλία του Κρατικού Θεάτρου στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και κοινωνικής του πολιτικής, που αγαπήθηκε τον προηγούμενο χειμώνα από όλα τα παιδιά έως 12 ετών που νοσηλεύονταν σε κλινικές βραχείας και μακράς νοσηλείας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.
Η σύντομη θεατροποιημένη εκδοχή του παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με στοιχεία παντομίμας και κούκλες, έγινε το πιο ευχάριστο διάλειμμα σε παιδικές κατασκηνώσεις και σχολικές δραστηριότητες, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον στόχο του Θεάτρου να εισχωρήσει σε κάθε δυνατή «γωνιά» της πόλης.

Λίγα λόγια για τη Δράση
Μια όμορφη κοπέλα γίνεται αιχμάλωτη ενός τρομακτικού τέρατος προκειμένου να σώσει τον πατέρα της. Η Πεντάμορφη φοβάται το άσχημο τέρας και λαχταρά να ξεφύγει από αυτό. Κάθε βράδυ το Τέρας της ζητάει να τον παντρευτεί και κάθε βράδυ η Πεντάμορφη του αρνείται. Πρέπει να μάθει να αγαπά το Τέρας.
Οι μέρες περνούν και η Πεντάμορφη σιγά σιγά ερωτεύεται το Τέρας. Όταν κάποια στιγμή το φιλάει, ένα λαμπερό σύννεφο καλύπτει το Τέρας και η Πεντάμορφη τρομάζει. Μετά από λίγη ώρα το σύννεφο διαλύεται. Πίσω του βρίσκεται ένα πανέμορφο παλικάρι που την κοιτά στα μάτια με λατρεία και της αποκαλύπτει ότι έγινε Τέρας εξαιτίας μιας κατάρας που θα λυνόταν όταν βρισκόταν κάποια που θα τον αγαπούσε πραγματικά. Της εξομολογείται πόσο πολύ την αγαπάει και πόσο μόνος νιώθει όταν δεν είναι κοντά του. Η Πεντάμορφη και το Τέρας παντρεύονται και ο γάμος τους είναι ο πιο ευτυχισμένος γάμος που υπήρξε ποτέ.

Το κλασικό παραμύθι αντιμετωπίζεται ως μια παραβολή για την ανάγκη οποιουδήποτε περνά μια δυσκολία/αρρώστια να συμφιλιωθεί με αυτήν προκειμένου να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα, να την νικήσει και να βγει από αυτήν την περιπέτεια πιο δυνατός.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννη Τσολακίδου,
Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Χρίστος Νταρακτσής, Τάσος Ροδοβίτης

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ