Η πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων από το τσίπουρο Δεκαράκι.

Η πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων από το τσίπουρο Δεκαράκι.

Μετά το επιτυχημένο Μοσχάτο, το Δεκαράκι αποκτά δύο νέα αποστάγματα: Μαλαγουζιά και Ροδίτης.

Το Δεκαράκι, με σεβασμό και αγάπη στην παράδοση και την υψηλή τεχνογνωσία στην απόσταξη μονοποικιλιακού τσίπουρου, παρουσιάζει την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο νέα διάσταση ποιότητας στο τσίπουρο.
Έτσι, δίπλα από το Μοσχάτο Τυρνάβου, το Τσίπουρο Δεκαράκι καλωσορίζει δύο νέα μονοποικιλιακά αποστάγματα, τη Μαλαγουζιά και το Ροδίτη. 
 
Όπως και το Δεκαράκι Μοσχάτο, έτσι και τα δύο νέα αποστάγματα, χαρακτηρίζονται από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση της ποικιλίας από την οποία προέρχονται. Πρόκειται εξάλλου για αποστάγματα στεμφύλων αποκλειστικά από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Ροδίτης. Ποικιλιών με ξεχωριστές γεύσεις, διαφορετικές αρωματικές ιδιότητες, αλλά αδιαμφισβήτητα, εξαιρετική ποιότητα.
 
Σε κάθε Μονοποικιλιακό τσίπουρο Δεκαράκι, Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτης, τα ξεχωριστά αρώματα των ποικιλιών, καθώς και η αδιαμφισβήτητη ποιότητα τους ενισχύονται από την πολλαπλή επαναπόσταξη. Παράλληλα, η τέχνη στα «κοψίματα» -δηλαδή ποιό μέρος της καρδιάς του αποστάγματος απομονώνεται και επαναποστάζεται σε κάθε τμήμα της πολλαπλής επαναπόσταξης- τελειοποιεί το προϊόν και δημιουργεί ανώτερης ποιότητας αποστάγματα!
Τα μονοποικιλιακά αποστάγματα της οικογένειας Δεκαράκι, παράγονται χωρίς γλυκάνισο και με αλκοολικό βαθμό 40% Vol, κάνοντας έτσι και τα τρία μονοποικιλιακά αποστάγματα ξεχωριστά σε κάθε γουλιά. 
 
Δεκαράκι Μοσχάτο, το εκρηκτικό: το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο που αποτελεί προϊόν απόσταξης μόνο από Μοσχάτο Τυρνάβου, λαμβάνοντας έτσι στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της εκλεκτής αυτής ποικιλίας που αποτελεί το “μυστικό” της φήμης του τσίπουρου Τυρνάβου. 
 
Το Δεκαράκι από Μοσχάτο Τυρνάβου έχει έναν διακριτό, αρωματικό χαρακτήρα που χαρίζει μια εκρηκτική απόλαυση γεύσης.
 
Δεκαράκι Μαλαγουζιά, η αρχοντική: παράγεται μόνο από Μαλαγουζιά σταφύλι και διακρίνεται για τον ιδιαίτερο, κομψό, ανθικό αρωματικό του χαρακτήρα. Στη δεκαετία του ?70, η ποικιλία κινδύνεψε να εξαφανιστεί. Σήμερα πλέον, μέσω πολλών προσπαθειών η Μαλαγουζιά έχει επιστρέψει στα ποτήρια μας, αποκτώντας αυτόν τον δυσεύρετο χαρακτήρα που την κάνει τόσο μοναδική! Πρόκειται για λευκή ποικιλία σταφυλιών και μάλιστα πολύ ευαίσθητη. Αυτά τα λεπτά και κομψά αρώματα της δυσεύρετης Μαλαγουζιάς, αναδεικνύονται άψογα με την πολλαπλή επαναπόσταξη στους παραδοσιακούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες, δίνοντας ένα απόσταγμα φίνο και εκλεκτό. Με το εξαιρετικό άρωμα και την υψηλή του ποιότητα, αποτελεί αντιπροσωπευτικό μέλος της οικογένειας Δεκαράκι μονοποικιλιακά αποστάγματα. 
Το Δεκαράκι από Μαλαγουζιά αναδεικνύει τα κομψά αρώματα της εκλεκτής αυτής ποικιλίας.
 
Δεκαράκι Ροδίτης, ο αρμονικός: παράγεται μόνο από Ροδίτη σταφύλι και ξεχωρίζει για τα λεμονάτα και φρουτώδη αρώματά του. Ο αρμονικός του χαρακτήρας γίνεται αισθητός από την πρώτη γουλιά, κάτι που τον κάνει εξαιρετικό σύντροφο σε κάθε περίσταση. Το απόσταγμα Ροδίτη ενώ προέρχεται από μία ποικιλία σχετικά ήπια αρωματικά, με την απόσταξη ο αρωματικός της χαρακτήρας εξελίσσεται και ενδυναμώνεται. 
Το Δεκαράκι από την εξαιρετική ποικιλία Ροδίτης (Αλεπού), ξεχωρίζει για την ισορροπία στα αρώματα του τσίπουρου.
 
Δεκαράκι – Η γευσιγνωσία συναντά για πρώτη φορά το τσίπουρο 
Ένα απόσταγμα-πρωταγωνιστής σε κάθε τραπέζι, το Δεκαράκι σε όποιο απόσταγμα κι αν το διαλέξετε έχει τη δική του, μοναδική φιλοσοφία: δε συνοδεύει τους μεζέδες, αλλά οι μεζέδες το συνοδεύουν.  Δεκαράκι, άλλαξε το τσίπουρο σε μονοποικιλιακό. Τα μονοποικιλιακά αποστάγματα Δεκαράκι μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα, να συνοδεύσουν εκλεκτούς μεζέδες και να σταθούν η αφορμή για στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης της παρέας. Βρείτε εσάς ποιο Δεκαράκι σας ταιριάζει! Δεκαράκι, άλλαξε το τσίπουρο σε μονοποικιλιακό!