{ }

Η Σαβίνα Γιαννάτου στη Ζώγια

Μαζί της ο Μιχάλης Σιγανίδης & ο Κώστας Βόμβολος


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

Η Σαβίνα Γιαννάτου στη Ζώγια

Χώρος: Ζώγια
Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 54, 54621
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Ζώγια
Τιμή: από 17.00
Ποιοι: Σαβίνα Γιαννάτου, Μιχάλης Σιγανίδης, Κώστας Βόμβολος
Πότε: 21/02/2020 - 22/02/2020
Ημέρες & Ώρες
Παρασκευή: 21:30
Σάββατο: 21:30

Η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο) και ο Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν, κανονάκι) στη Ζώγια.

Η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο) και ο Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν, κανονάκι) συνεργάζονται εδώ και κάποιες δεκαετίες τόσο στο πλαίσιο του συνόλου “Primavera en Salonico” όσο και σε διαφορετικά σχήματα.
Με αφετηρία κομμάτια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια δημιουργούν ένα ηχητικό τοπίο που άλλοτε στηρίζεται στην απλότητα και την αμεσότητα του τραγουδιού κι άλλοτε ανοίγεται στη γοητευτική αβεβαιότητα του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Υπό αυτές τις μουσικές συνθήκες θα τους απολαύσουμε την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 21.30, φορώντας στον χειμώνα ένα ξεχωριστό ηχητικό πέπλο.

Σαβίνα Γιαννάτου Live
Μαζί της ο Μιχάλης Σιγανίδης & ο Κώστας Βόμβολος
Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια
Αλ.Σβώλου 54
Ώρα έναρξης: 21.30
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 243.459
Είσοδος: 17 ευρώ (με το εισιτήριο σας μπορείτε να καταναλώσετε ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα, ή να συμμετάσχετε στην οινογνωσία, που θα προηγηθεί κατά μία ώρα της παράστασης και στη διάρκεια της οποίας θα γευτείτε τα κρασιά του οινοποιού, που θα την πλαισιώσει)

“Taste and Sound”

Στην οινογνωσια της Παρασκευής 21/2 μαζί μας θα έχουμε την Οινοποιία Τσικρικώνη

https://www.facebook.com/Οινοποιια-Τσικρικωνη-Tsikrikonis-Winery-194775647260695/
https://tsikrikonis-winery.gr
*Θα δοκιμάσουμε «8» (Sauvignon Blanc – Ασύρτικο), Ροζακί (παλιά αμπέλια), Zantia Rose (Μοσχόμαυρο - Cabernet Sauvignon – Merlot), ΓηΟινος (Merlot).

Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η παραγωγή ποιοτικών οίνων με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και η ανάδειξη του τόπου μέσα αυτών, έχοντας ως γνώμονα την μακρόχρονη παράδοση της οικογενείας Τσικρικώνη και την χρήση νέων επιστημονικών μεθόδων που εξασφαλίζουν υψηλά πρότυπα παραγωγής. Στόχος; Η ανάδειξη γηγενών ποικιλιών στο εξωτερικό. Κάτω από τον ορεινό όγκο του Σύμβολου σε υψόμετρο εως 350 μέτρα και σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από το Αιγαίο Πέλαγος, εκτείνεται ο ιδιόκτητος αμπελώνας της οικογενείας Τσικρικώνη. Ο αμπελώνας έχει έκταση 100 στρεμμάτων και χωρίζεται σε 4 αμπελοτόπια. Αρχή της εταιρίας είναι η άριστη ποιότητα των κρασιών της, ο σεβασμός προς το περιβάλλον κατά την παραγωγική διαδικασία και η ανάδειξη του τόπου μέσα από τα προϊόντα που παράγει. Όλα τα σταφύλια που προέρχονται από τους συνεργαζόμενους αμπελώνες και χρησιμοποιούνται για οινοποίηση ελέγχονται διεξοδικά από τον ίδιο τον Στάθη Τσικρικώνη, με την πολυετή εμπειρία του στο χώρο της οινοποίησης και της αμπελοκαλλιέργειας, με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας! Ο μεγαλύτερος όγκος των σταφυλιών προέρχεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οινοποιίας οι οποίοι αποτελούν σημείο θαυμασμού στον χώρο της καλλιέργειας αυτής!

Στην οινογνωσια του Σαββάτου 22/2 μαζί μας θα έχουμε το κτήμα Θωμαίδη!
https://www.facebook.com/3geniesthomaidi/
https://3genies.gr/
*Θα δοκιμάσουμε αμάσσι μαζί με sauvignon παλαιωμένο, chardonnay, merlot και ροζέ «Angel».
Το 1936 η οικογένεια Θωμαϊδη αποκτά τους πρώτους αμπελώνες της. Η πρώτη ποικιλία που καλλιεργεί η οικογένεια έχει το όνομα “ΑΜΑΣΣΙ”. Αυτή η ακατέργαστη ποικιλία ονομάστηκε από μια μικρή πόλη που ονομάζεται Αμάσεια, περιοχή στην οποία μεγάλωσαν οι πρόγονοι της οικογένειας. Από τότε η οικογένεια πουλά τα σταφύλια για πολλά χρόνια. Το 1999 διαθέτει το δικό του αποστακτήριο και παράγει τσίπουρο. Το 2015 το οινοποιείο 3ΓΕΝΙΕΣ βρίσκεται στην επιχείρηση. Οικογενειακή παράδοση που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στην περιοχή της Αριδαίας Ν. Πέλλας, στην κοινότητα Πιπεριάς, στο δρόμο για τις ιαματικές πηγές του Πόζαρ. Η αγάπη για τη φύση, ο σεβασμός για την ιστορία και τις ρίζες συνδέουν την οικογένεια με το αμπέλι από το 1936, όταν και ο Θωμαΐδης Σωτήρης (πρώτη γενιά) ξεκίνησε να πουλάει τα σταφύλια του αμπελώνα του. Το 2005, ο Αναστάσιος Θωμαΐδης (δεύτερη γενιά) ίδρυσε το παραδοσιακό αποστακτήριο της οικογένειας με το οποίο άρχισε σταδιακά να αξιοποιεί μέρος της ιδιόκτητης παραγωγής παράγοντας τσίπουρο υπό το καθεστώς του διήμερου αποσταγματοποιού. Το 2016, ο Σάββας Θωμαΐδης ολοκληρώνοντας της σπουδές του στον αμπελουργικό, οινοποιητικό και αποστακτικό τομέα και με τη συνδρομή του αδερφού του, φαρμακοποιού Θωμαΐδη Σωτήρη δημιούργησε το οινοποιείο (τρίτη γενιά). Η φιλοσοφία της οικογένειας εστιάζει στην παραγωγή ποιοτικού οίνου και αποσταγμάτων που φέρουν τη σφραγίδα του μικροκλίματος της περιοχής της Πιπεριάς και αναδεικνύουν τη μοναδικότητά του.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ