Η Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης ξεκινά τη λειτουργία της. Οι ημερομηνίες κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Η Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης ξεκινά τη λειτουργία της. Οι ημερομηνίες κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Η σχολή είναι διετούς φοίτησης. Οι υποψήφιοι με ελληνική υπηκοότητα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει αποδεδειγμένα από Ελληνικό λύκειο ή από Ελληνικό ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας επισημαίνει: «Η Θεσσαλονίκη μετά από 10 χρόνια, αποκτά και πάλι μια αναβαθμισμένη Σχολή Ξεναγών, που θα αναδείξει ικανά και εξειδικευμένα επαγγελματικά στελέχη. Αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε το χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες».
Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή σπουδαστών σε κάθε σχολή καλύπτονται σε ποσοστό 70% από αποφοίτους Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και σε ποσοστό 30% από πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον μίας (πέραν της ελληνικής) ξένης γλώσσας. Σε ό,τι αφορά τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, αυτά θα πρέπει να υποβληθούν από τη Δευτέρα 14/10/2019 έως την Παρασκευή 18/10/2019.
Ο ξεναγός, όπως τόνισε η κ. Καλαμπουκίδου μιλώντας στο ΑΠΕ, “είναι ο πρεσβευτής ενός προορισμού ή μιας χώρας, καθώς πολλές φορές εξαρτάται από αυτόν αν θα περάσει καλά ο επισκέπτης, αν θα ξανάρθει. Πρέπει να γνωρίζει την τεχνική που απαιτείται. Όλα είναι σημαντικά: ο τρόπος που μιλάει, το πόσο μπορεί να προσαρμόζεται στο κοινό και στα ενδιαφέροντά του, η ασφάλεια του ταξιδιώτη και το πόσο εκπαιδευμένος είναι για να διαχειριστεί μια κρίση
Το πρόγραμμα της σχολής περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό μαθημάτων προκειμένου οι νέοι ξεναγοί να έχουν τη δυνατότητα, να μεταφέρουν στους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας, «γεύσεις» Ελλάδος και όχι μόνο ξερές πληροφορίες. Ενδεικτικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται μαθήματα για την Κλασική Αρχαιότητα, τους Βυζαντινούς Χρόνους και τη Νεώτερη Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης, Γεωγραφία
Η Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης, η οποία δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά από όλη την Ελλάδα, στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο του 1925, επί της οδού Ιλιάδος 9-11, στην περιοχή Αγία Τριάδος, στη Θεσσαλονίκη.