{ Τελευταία νέα }

Η Τουρκία στέλνει τους μετανάστες σε Ελλάδα και Ευρώπη

Αγκυρα: Δεν μπορούμε πλέον να ελέγξουμε τις ροές από τη Συρία


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Η Τουρκία στέλνει τους μετανάστες σε Ελλάδα και ΕυρώπηΗ Τουρκία στέλνει τους μετανάστες σε Ελλάδα και Ευρώπη

O Εμέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) δήλωσε ότι «Η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή (προσφύγων) από την Ιντλίμπ στα σύνορά της».
 
Ο Τσελίκ φάνηκε να προσπαθεί να ανασκευάσει με αυτή την τοποθέτηση δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τουρκικών κυβερνητικών πηγών κατά τις οποίες η Aγκυρα αποφάσισε μετά την κλιμάκωση στην Ιντλίμπ να επιτρέπει πλέον σε Σύρους πρόσφυγες να περνούν από το έδαφός της προς χώρες της Ευρώπης, αψηφώντας την Κοινή Δήλωση Τουρκίας - Ε.Ε. για το Προσφυγικό, όπως είναι η επίσημη ονομασία της διμερούς συμφωνίας του 2016.
 
Προηγουμένως, είχε γίνει γνωστό πως στο νότιο μέρος του θύλακα Ιντλίμπ πραγματοποιήθηκε σφοδρή αεροπορική επίθεση κατά τουρκικών θέσεων με αποτέλεσμα να υπάρξει εκατόμβη νεκρών Τούρκων στρατιωτικών. Αν ισχύσει από την Παρασκευή το πρωι η απελευθέρωση της συνοριακής γραμμής της Τουρκίας προς τους Σύρους πρόσφυγες, τότε καθίσταται σαφές πως θα πρέπει να αναμένονται κυρίως από Αφγανιστάν και το Ιράν, αλλά και αφρικανικές χώρες προς την Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Zougla.gr
Πηγή φωτό zougla.gr

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ