{ Τελευταία νέα }

''Η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη Μεσόγειο και θα τις αυξήσει''- H απάντηση του Τουρκικού ΥΠΕΞ

Αναφορικά με τα μέτρα που αποφασίστηκε να την επιβληθούν από τη ΕΕ


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

''Η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη Μεσόγειο και θα τις αυξήσει''- H απάντηση του Τουρκικού ΥΠΕΞΣε αυτές τις αποφάσεις στις οποίες δεν γίνεται καμιά αναφορά στους Τ/κ οι οποίοι έχουν ίσα δικαιώματα επί των φυσικών πηγών του νησιού

"Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβει μέτρα με τα οποία αναστέλλονται διμερείς επαφές για διάφορα ζητήματα και θα μειωθεί η χρηματοδότηση προς την Άγκυρα εξαιτίας των γεωτρήσεων στα ανοικτά της Κύπρου δεν πρόκειται να κάμψει την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο πεδίο της ενέργειας στην περιοχή", αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει ότι «οι αποφάσεις που λήφθηκαν στην σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν με κανένα τρόπο την αποφασιστικότητα της χώρας μας να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτές τις αποφάσεις στις οποίες δεν γίνεται καμιά αναφορά στους Τ/κ οι οποίοι έχουν ίσα δικαιώματα επί των φυσικών πηγών του νησιού και κινούνται σαν να μην υπάρχουν οι Τ/κ, δείχνουν πόσο προκατειλημμένη και μονομερής είναι η ΕΕ στο Κυπριακό θέμα».
Μάλιστα η ανακοίνωση τονίζει ότι «αυτές οι αποφάσεις είναι το τελευταίο παράδειγμα του πως το δίδυμο Ε/Κ-Ελλάδα εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ προς όφελος των δικών τους μαξιμαλιστικών θέσεων και πως οι άλλες χώρες της ΕΕ έχουν γίνει εργαλείο τους».
 
Μεταξύ άλλων, το Τουρκικό ΥΠΕΞ, καταλήγει σημειώνοντας τα εξής. ''Η χώρα μας θα συνεχίσει και από εδώ και πέρα όπως και πριν να προστατεύει με αποφασιστικότητα τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και των Τ/κ και θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές της προς αυτή την κατεύθυνση. Σχετικά με αυτό, η ΕΕ η οποία από τις 26 Απριλίου του 2004 που δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε στους Τ/κ, δεν μπορεί να μας πει τίποτα. Και προκαλεί ερωτηματικά που αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν μια σημαντική μέρα για τον τουρκικό λαό όπως είναι η τρίτη επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου''.
 
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ