Η Τσετσενία άνοιξε στρατόπεδο συγκέντρωσης ομοφυλοφίλων

Η Τσετσενία άνοιξε στρατόπεδο συγκέντρωσης ομοφυλοφίλων

Σάλος είχε προκληθεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη μετά από ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το κανάλι Euronews, την προηγούμενη εβδομάδα, για παράξενες «εξαφανίσεις» ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία. Όπως αποδείχθηκε, είχαν συλληφθεί 100 άτομα ενώ τρία εξ αυτών δολοφονήθηκαν.
 
Το άνευ προηγουμένου κυνήγι των ομοφυλόφιλων στη χώρα είναι πάλι στο φως της δημοσιότητας μετά από ρεπορτάζ της ρωσικής εφημερίδας Novoya Gazeta, η οποία αναφέρει πως
 
στην Τσετσενία άνοιξε το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης για ομοφυλόφιλους στον κόσμο. Μια πληροφορία που φέρνει στον νου τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ και τις θηριωδίες όπου έλαβαν χώρα σε αυτά.
 
Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ανθρώπων καταγγέλλουν ότι οι ομοφυλόφιλοι που έχουν συλληφθεί υποβάλλονται σε βασανιστήρια, μεταξύ των οποίων ηλεκτροσόκ και ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου, προκειμένου να αποκαλύψουν τα ονόματα και άλλων ατόμων που ανήκουν στη LGBT κοινότητα.
 
Όπως μετέδωσε η Daily Mail, στη χώρα του Βόρειου Καύκασου έχουν ήδη ανοίξει αρκετά στρατόπεδα συγκέντρωσης τέτοιου είδους, με μεγαλύτερο εκείνο στην πόλη Αργκούν, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις πρώην αρχηγείου του στρατού.
 
Η εκπρόσωπος του ρωσικού δικτύου των LGBT, Σβετλάνα Ζακχάροβα, ανέφερε στη Daily Mail πως «οι ομοφυλόφιλοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται και εμείς εργαζόμαστε για να απελευθερώσουμε τους ανθρώπους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ ορισμένοι έχουν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή. Όσοι έχουν κατορθώσει να αποδράσουν κατήγγειλαν ότι στο ίδιο δωμάτιο ήταν 30 με 40 άτομα. Υπέστησαν βασανιστήρια με ηλεκτρικές συσκευές και ξυλοκοπήθηκαν άγρια, κάποιες φορές μέχρι θανάτου».
 
Ο πρόεδρος της Τσετσενίας και βασικός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ραζμάν Καντίροφ, ο οποίος έχει επιβάλει τον ισλαμικό νόμο στους πολίτες της χώρας, αρνήθηκε κάθε τέτοια περίπτωση, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες ως «ψέματα και παραπληροφόρηση».