{ Εκπαίδευση }

Ηλεία: Κινητοποίηση και λύση για τα παιδιά που κάνουν τηλεκπαίδευση στην αυλή καφενείου

 

Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Ηλεία: Κινητοποίηση και λύση για τα παιδιά που κάνουν τηλεκπαίδευση στην αυλή καφενείουΟ πρόεδρος ανάρτησε φωτογραφίες των παιδιών που κάνουν τηλεκπαίδευση στην αυλή του καφενείου του για ευαισθητοποίηση των υπευθύνων

17 μαθητές τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στην κοινότητα Πεύκη στην Ηλεία, παρακολουθούν την τηλεκπαίδευση με μόνα μέσα σύνδεσης ένα laptop κι ένα κινητό, από τον  εξωτερικό χώρο της μοναδικής ψησταριάς – καφενείο, που διαθέτει σύνδεση στο internet στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του χωριού και ιδιοκτήτης του καφενείου, Γρηγόρης Ξουλεής, καθώς το κατάστημά του πρέπει να είναι κλειστό λόγω του lockdown, διαθέτει τον υπαίθριο χώρο του καφενείου, ώστε τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι μαθητές αντιμετωπίζουν εκτός από τα προβλήματα σύνδεσης στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο Webex και το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της κοινότητας με ανάρτηση των φωτογραφιών των παιδιών με τον τρόπο που κάνουν τηλεκπαίδευση,  ζητά  να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και να κινητοποιηθούν άμεσα.
Η ανάρτηση του Πρόεδου:
Ως πρόεδρος της Πεύκης θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για αυτές τις εικόνες με τα παιδιά του χωριού μου να κάνουν μάθημα εξω στο κρύο με μικρες οθόνες, στο μοναδικό χώρο που έχει ίντερνετ, ώστε να μην συνεχιστουύ.
Έχω κάνει αίτηση να μπει ίντερνετ στο κοινοτικό γραφείο για να έρχεται και γιατρός για να γίνονται συνταγογραφήσεις από πέρσι τον Νοέμβριο και ακόμα τίποτα.
Παρακαλώ κύριοι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθείτε και να κινητοποιηθείτε άμεσα.
Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους μας.
Tη φωτογραφία ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καυτηριάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
«Η εικόνα αυτή δυστυχώς δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι από την Ελλάδα της κυβέρνησης των «αρίστων». Πέντε μικροί μαθητές μέσα στο κρύο μπροστά σε δύο κινητά να προσπαθούν μάταια να παρακολουθήσουν μάθημα» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Πεύκης ανακοίνωσε ότι υπήρξε ενημέρωση ότι από Δευτέρα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της τηλεκπαίδευσης των παιδιών.

Η ανάρτησή του με την πρόσφατη ενημέρωση:
Ευχαριστώ για την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον που δείξατε όλοι για το πρόβλημα με την τηλεκπαίιδευση με τα παιδιά του χωριού μας.
Η αλήθεια είναι ότι μέσω της κίνησής μου το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα και από Δευτέρα με ενημέρωσαν ότι το θέμα θα επιλυθεί.
Θελω να σας ευχαριστήσω όλους γιατί ενωμένοι δείξαμε την δύναμη μας.
Να ευχαριστήσω όλα τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, που ανέδειξαν το θέμα και να ζητήσω συγγνώμη σε όσους δεν μπόρεσα να απαντήσω αλλα καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν εύκολο ούτε για μένα αλλά και ούτε για τα παιδιά όλη αυτή η δημοσιότητα...
Ευχαριστώ πολύ και δεσμεύομαι για ότι καλύτερο από πλευράς μου

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ